01 / 05 / 2024

Vekon yılın ilk yarısında 25 ülkede proje yaptı!

Vekon yılın ilk yarısında 25 ülkede proje yaptı!

İhracat yaptığı ülke sayısını 56’ya çıkaran Vekon, ilk altı ayda 25 farklı ülkede proje yürüttü



 “Büyük işler bizle başlar” diyen Vekon, yılın ilk altı ayında 25 farklı ülkeye ürünlerini ulaştırdı. Yıllık ciro hedefinin yaklaşık yüzde 55’ine de yılın ilk yarısında ulaşan Vekon, yine aynı dönemde yurt içinde 59 farklı şehirde de proje yürüttü. Afganistan’dan Venezuela’ya, Sibirya’dan Güney Afrika’ya kadar dünyanın değişik ülkelerinde yer alan Vekon, ihracat yaptığı ülke sayısını ise 56’ya çıkardı.


Büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan ve “Büyük işler bizle başlar” diyen Vekon, 2012 yılının ilk altı ayında, yurtiçinde 59 farklı şehirde, yurtdışında ise 25 farklı ülkede proje yürüttü.

 

Vekon Pazarlama ve Satış Direktörü Özgül Yücel, yılbaşında belirledikleri üretim hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, yıllık ciro hedefinin de yaklaşık yüzde 55’ini yılın ilk yarısında gerçekleştirdiklerini kaydetti. 


Vekon yılın ilk yarısında 25 ülkede proje yaptı!  


Toplu konut projelerinden, enerji tesislerine, alt yapı projelerinden sosyal tesislere kadar pek çok önemli inşaat faaliyetinin başlangıcında yer aldıklarını söyleyen Özgül Yücel, “Vekon olarak ön üretimli hafif prefabrikeler, modüler yaşam konteynerleri ve pratik yaşam üniteleri ile büyük projeler için kamplar, şantiye binaları, sosyal tesis binaları, acil yerleşim üniteleri ve ofisler kuruyoruz” dedi.


Geliştirdiği ürünler ile sektöre öncülük eden Vefa Group’un bir markası olan Vekon’un en son Nisan ayında Süper Pratik Yaşam Üniteleri’ni piyasaya sunduğunu hatırlatan Özgül Yücel, özellikle afetlerden sonra geçici yaşam alanlarının çok kısa sürede kurulabilmesini sağlayan Süper Pratik Yaşam Üniteleri’nin yılbaşında belirledikleri hedeflerine ulaşmada büyük etkisi olduğunu kaydetti.  Afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen Süper Pratik Yaşam Üniteleri’nin altı farklı üründen oluştuğunu hatırlatan Yücel, başta Rusya’daki bir proje için gelen toplu sipariş olmak üzere ürünlere ilginin beklentilerin üzerinde olduğuna da dikkat çekti. Yücel, “Hedeflerimize doğru hızla ilerliyoruz. Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile yılı hedeflerimizin üzerinde kapatabileceğiz” dedi. 


İhracat yaptığı ülke sayısı 56’ya ulaştı


Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da güçlü olan Vekon, ihracat yapığı ülke sayısını 56’ya çıkardı. Afganistan’dan Venezuela’ya, Sibirya’dan Güney Afrika’ya kadar dünyanın değişik ülkelerinde yer alan Vekon, 2012 yılının ilk yarısında 25 farklı ülkeye ürünlerini ulaştırdı. 


Vekon Pazarlama ve Satış Direktörü Özgül Yücel, yılın ilk yarısındaki cirolarının yüzde 45’ini ihracatın oluşturduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl Venezuela, Panama ve Bahamalar ile ilk defa Amerika kıtasına giriş yaptıklarına dikkat çeken Yücel, “Afrika’nın ortası ve güneyindeki ülkelerde de giderek güçleniyoruz. İhracat portföyümüze sürekli yeni ülkeler ekliyoruz. Bu yıl ilk defa gittiğimiz ülkeler arasında Ekvator Ginesi, Mali, Kenya, Somali, Tunus, Sierra Leone var. Ayrıca Avrupa’da ise İngiltere ve İspanya’yı listemize ekledik” dedi.


Geri Dön