09 / 05 / 2024

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.



Öğrenim kredilerine ilişkin gecikme zammı

Düzenlemeyle, genç girişimcilere sağlanan kazanç istisnası bedeli da güncelleniyor. İstisnaya konu edilebilecek kazanç bedelinin gelir vergisi  tarifesinin ikinci dilimi olarak (2023 senesi için 150 bin TL) belirlenmesi halinde 2023 senesinde bu istisnanın vergisel maliyetinin 1,1 milyar TL olacağı ve düzenlemenin ek 500 milyon TL maliyeti olacağı değerlendiriliyor.

Teklifle, geri ödemesi başlamış veya takip için vergi dairesine bildirilmiş olan öğrenim ve katkı kredilerinde gecikme zammı da terkin ediliyor. Bu kapsamda vergi dairelerince takip edilen toplam 1 milyon 431 bin 535 kişinin borçlarından 4,5 milyar TL gecikme zammından vazgeçilecek.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

Teklifle sporcu ücretlerinden kesilen vergilerin iadesine imkan tanınıyor. Düzenlemenin yaklaşık 1 milyar TL vergisel giderinin olacağı değerlendiriliyor.

Düzenleme, eşdeğer eşya ve tekrar kullanılabilir parçaların sigorta sektöründe kullanılabilmesinin de önünü açıyor. Trafik sigortası poliçeleri için 1,4 milyar TL, kasko poliçeleri için 2,4 milyar TL olmak üzere toplam 3,8 milyar TL tasarruf sağlanacağı tahmin ediliyor.

E-Devlet'den bunu yaparsanız 700 TL alacaksınız! İhtiyacı olan herkese verilecek! Hemen bu habere bakın!

Arsa kuralarını bekleyenlere müjde! il il tarih tarih açıklandı

EYT'de önemli ayrıntı! Bunu yapmayan prim hakkı yanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön