09 / 05 / 2024

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.



2023'TE VERGİ, HARÇ VE CEZALAR YÜZDE KAÇ YÜKSELECEK?

Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanacak 2022 yılına ilişkin yeniden değerleme oranına esas olan rakamı açıkladı.

YÜZDE 122.93 ORANINDA ARTTI!

Ekim ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yüzde 122.93 oranında yükseldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİSİNİ KULLANACAK MI?


Buna göre Cumhurbaşkanı, Vergi Usul Kanunu kaynaklı artırma veya azaltma yetkisini kullanmazsa 2023 yılında vergi ve harçlar yüzde 122.93 oranında yükselmiş olacak. Lakin Cumhurbaşkanı yetkisini kullanırsa bu oran biraz daha düşebilir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön