09 / 05 / 2024

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.



MTV'DE YÜZDE 80, CEZALARDA İSE...

Vergi Usul Kanunu'na göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltma ve yüzde 50 artırma yetkisine sahip. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ise Cumhurbaşkanı'nın artırma yetkisi yüzde 50 olmakla birlikte, indirme yetkisi yüzde 80 civarında. Cezalarda ise ilan edilen yeniden değerleme oranları ne azaltılabiliyor ne de yükseltilebiliyor.

MTV, EHLİYET VE PASPORT HARÇALARI, TRAFİK CEZALARI

Yeniden değerleme oranında değişiklik olmaması halinde yeni senede Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları yüzde 122.93 oranında artış gösterecek. 

2023 YILI EHLİYET HARÇLARI!

Cumhurbaşkanı’nın indirim yetkisi konusunda yılsonuna kadar bir yasa değişikliği olmadığı takdirde ehliyet harçları ise şu şekilde olacak;

A sınıfı sürücü belgesi harcı: 825.73 TL

B sınıfı sürücü belgesi harcı:  2 bin 489.90 TL

Araç sahipleri bu tuzağa dikkat! E-devlet'ten hemen sorgulayın!

QNB Finansbank'tan son dakika açıklaması! Emekli promosyon rakamlarını güncelledi!

İşte elektrik faturasını yükselten ev aletleri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön