03 / 05 / 2024

Veriler gerçeği ortaya çıkardı! Mola vermeden 33 aydır artıyor! 

Veriler gerçeği ortaya çıkardı! Mola vermeden 33 aydır artıyor! 

Birleşik Kamu-İş Sendikası'nın verilerine göre, gıda ücretleri 33 aydır mola vermeden  yükseliyor. Eylül 2021’de 100 TL olan bir bir gıda sepeti,  bu sene şubat ayında 379 TL'ye yükseldi" denildi




Birleşik Kamu-İş Sendikası, 2023 Şubat’a ait Halkın Enflasyonu araştırmasını paylaştı.

Buna göre, gıda ücretleri şubatta bir evvelki aya nazaran yüzde 5,1 oranında yükseldi. Bu sayede, gıda ücretlerindeki aralıksız yükseliş süreci 33 aya çıktı.

Sözcü'de çıkan habere göre; Gıdada son bir senelik ücret yükselişi ise yüzde 136,3 olarak ölçüldü.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlar, faiz indirimlerinin başladığı Eylül 2021'de 100 TL'ye satın aldığı bir gıda sepetine bu sene şubat ayında 379 TL ödemek zorunda kaldı” ifadelerine yer verildi.

GIDA ÜCRETLERİ 12 AYDA YÜZDE 154,6 ARTTI

Gıda ücretlerindeki son 12 aylık ortalama ücretler esas alınarak yapılan hesaplamaya göre ise 154,6 seviyesinde yükseliş yaşandı.

Araştırmada, “Yanlış ekonomik politikaların gıda ücretlerinde yol açtığı yükseliş, açlık riskini giderek daha da çoğaltıyor” denildi.

Veriler gerçeği ortaya çıkardı! Mola vermeden 33 aydır artıyor! 

Eylül 2021'den bu amana kamu çalışanları ile kamu emeklilerinin ücret ve aylıklarının enflasyon farkları da dâhil yüzde 141, asgari ücretteki  yükselişin da yüzde 200 çoğaldığı söylenen açıklamada,  sadece eylül ayından bu yana gıda ücretlerinin yüzde 379,4 seviyesinde yükseldiğine dikkat çekildi:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön