01 / 05 / 2024

Verusa Holding halka arz edildi!

Verusa Holding halka arz edildi!

İştirakleri arasında Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Ata Enerji, Aldem Çelik, Innoted ve Acıselsan Acıpayam Selüloz bulunan Verusa Holding'in halka arzı gerçekleşti. Holding 7 milyon adet şirket payının tamamını sattı...



İştirakleri arasında Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Ata Enerji, Aldem Çelik, Innoted ve Acıselsan Acıpayam Selüloz bulunan Verusa Holding'in halka arzı gerçekleşti. Holding'in 7 milyon adet şirket payının tamamını sattığı halka arzda hisseler 11.30 TL sabit fiyatla satışa sunuldu.


Konuyla ilgili açıklama yapan Verusa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal; birinci günün sonunda yeterli talebin gelmesiyle başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini açıkladı. Mustafa Ünal; “Yatırımcılarımızın şirketimizin halka arzına gösterdikleri yoğun ilgiye çok teşekkür ederiz. Enerji,  demir-çelik, teknoloji, kimya ve girişim sermayesi alanlarında yaptığımız yatırımlarda elde ettiğimiz başarıları yatırımcılarımızla paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Ünal, halka arzda yatırımcılara birinci yılın sonunda bir yıl geri alım garantisi de sunduklarını belirtti.


Girişim sermayesi, enerji, demir-çelik, teknoloji, kimya ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyet gösteren Verusa Holding’in 2012 yılı net karı 35.6 milyon TL, 2013 yılı ikinci çeyrek net karı ise 11.8 milyon TL.


5 milyon adetlik pay satışından yaklaşık 56.5 milyon TL gelir elde edecek olan Verusa Holding’in halka arz öncesi 67.2 milyon TL’lik özsermaye büyüklüğü halka arz sonrası 123 milyon TL’ye yükselecek.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön