04 / 05 / 2024

Viar Digital ile evinizi daha temeli atılmadan gezin!

Viar Digital ile evinizi daha temeli atılmadan gezin!

Daha önce ‘görmediğiniz’ bir deneyim ile artık örnek daireleri gezebileceksiniz. Sanal gerçeklik gözlüğü ve sanal gerçeklik platformu sayesinde tecrübe edeceğiniz bu sanal gerçeklik teknolojisi örnek daire maliyetlerini de minimuma indirecek.



İnşaat sektörü her geçen gün daha da genişliyor. Bunun yanı sıra artık ev sahibi olmak isteyenler sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde proje içinde gerçek zamanlı bir şekilde gezebiliyor. Bu genişlemenin teknoloji ile buluştuğu noktada ise Viar Digital, müşteri sunumlarının destekleyici unsurlarını üstleniyor.

 

Firma, projenin uygulanmasında kullanılabilecek üç farklı plan geliştirdi. Geliştirilen bu planlara göre, satış ofislerindeki toplantı odalarında potansiyel müşterilere yapılan sunum 4K çözünürlüklü led televizyonlar ile desteklenebilir, showroom alanlarında veya avm lerde 4K çözünürlüklü televizyonlar ve destekleyici olarak balık gözü projektörler kullanılabilir, sanal gerçeklik gözlüğü ve sanal gerçeklik platformu ile gerçek zamanlı gezinti gerçekleştirilebilir.


2002’den bu yana 3D tasarım alanında hizmet verdiklerini anlatan Viar Digital’in kurucularından Özkan Ulusoy, şu ana kadar konut satışında kullanılan maketlerin 3D görseller ve animasyonlar yani herkesin bildiği satış yöntemleri olduğuna dikkat çekti ve firmanın farkını şu sözlerle açıkladı: “Viar Digital, son zamanlarda genişleyen inşaat sektöründe, diğer firmalardan bir adım önde olmak isteyen firmalara sanal gerçeklik teknolojisini sunuyor. Bu sayede potansiyel müşteriler, projelerin içinde gerçek zamanlı gezebilecek. Potansiyel müşterilerini daha da etkilemek isteyen firmalar, kendi reklam yüzlerini sanal gerçeklik uygulamasına dahil edebilecekler. 3D tarama yöntemiyle sanal gerçekliğin içinde oluşturulan herhangi bir kişinin 3D karakteri, daireyi potansiyel müşteriye tanıtabilecek. Yani müşteri gezerken, ona daireyi tanıtacak kişi bir ünlü olabilir. Hatta bu teknoloji sayesinde dairenizi size hayranı olduğunu bir oyuncu bile tanıtabilir.”


Sanal gerçeklik nedir?

Son yıllarda gelişim gösteren grafik yazılımları ve donanımlar, bize sanal ortamlar yaratma fırsatını sunuyor. Sanal gerçeklik (virtual reality), kullanıcının gerçekle bağlantısının kesilmesi ve sanal bir gerçeklik hissini deneyimlemesi olarak tanımlanıyor. Sanal gerçeklik (virtual reality) teknolojisi, gerçek yaşamdan ayrı sanal bir gerçeklik yaratarak, kullanıcıların bu sanal ortamlar içerisinde gezebilmesi imkanını sağlıyor.


Geri Dön