30 / 04 / 2024

Virüse karşı yıkım seferberliği!

Virüse karşı yıkım seferberliği!

Ülkemizde koronavirüs vaka sayısının hızla artmasıyla beraber ülkemizde belediyelerde önlemlerini artırdı. Avcılar Belediyesi kentsel kapsamında yıkılacak binalar için çalışma saatlerini değiştirdi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vaka sayısının hızla artmasıyla beraber ülkemizde belediyelerde önlemlerini artırdı. Birgün Gazetesi'nden Oktay Evsen'in haberine göre; belediyeler, sokakları köşe bucak dezenfekte etme işlemlerini sürdürüyor. Ayrıca belediyeler evden çıkma yasağı uygulanan yaşlıların ve 'Evde kal' çağrısına uyan yurttaşların ihtiyaçlarını gideriyor.

Yeşil alanlar dezenfekte edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan oyun parkları dezenfekte edildi. Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanması yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında artırıldı.

Yıkım saatleri değiştirildi

Avcılar Belediyesi'nin aldığı karar kapsamında, uzaktan eğitim alan öğrenciler ve 65 yaş ve üstü ilçe sakinleri de göz önüne alınarak eski binaların yıkımı saat 12.30'dan önce yapılamayacak. Ayrıca belediye, aşevi hizmetinin kapasitesini artırma kararı aldı.

Işıklarda 'evde kal' uyarısı

Isparta Belediyesi tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla kent merkezinde yer alan sinyalizasyon ışıklarına uyarı notu koyuldu. Kırmızı ışıkta 'evde kal', yeşil ışıkta 'eve git' hatırlatmaları yapıldı.

En yaşlı ilde sokaklar boş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri değerlendirildiğinde, yüzde 18,8 ile yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il Sinop'ta, 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkma yasağına uymasıyla sokaklar boş kaldı. Dışarıda görülen az sayıda kişi de polislerce evine bırakıldı.

Kentsel dönüşüme koronavirüs ayarı!


Geri Dön