18 / 05 / 2024

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar vize başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Peki, Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? İşte detaylar...



Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar vize başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Vize, yurt dışına çıkmak isteyenlerin resmi kurumlardan alması gereken izin olarak tanımlanıyor. Vize başvurusu yapmak isteyenler vize başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. Başvuru yapanlar ise sonuçları nasıl öğreneceğini sorguluyor.

VİZE NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Milliyet'te yer alan detaylara göre vize almak isteyen vatandaşlar konsolosluklara ve büyükelçiliklere müracaat etmeleri gerekiyor. Öncelikli olarak vize başvuru formu eksiksiz dolduruluyor. Formda bulunan tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru yazılması gerekiyor. Eğer bilgiler arasında uyuşmazlık olursa başvurular değerlendirilmeye alınmıyor.

Ülkelerin şartlarına ve taleplerine uyan vatandaşların vize başvurusu birkaç gün içerisinde sonuçlanıyor. Vize istemeyen ülkelere ise sadece pasaport ile seyahat yapılıyor.

VİZE BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIYOR? 

Vize şartları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Vize başvurularını konsoloslukta çalışan görevlilerin oluşturduğu bir komisyon tarafından inceleniyor. Başvuru sahiplerine 5 - 15 gün içerisinde geri dönüş yapılıyor.

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

VİZE ÇEŞİTLERİ NELER?

1- Öğrenci vizesi:

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin aldığı vize çeşitidir. Bu vizeyi alabilmek için not ortalamasının yüksek olması gerekiyor. Öğrenci vizeleri 6 ay, 1 yıl yahut 2 yıl süreyle alınabiliyor.

2- Schengen vizesi: 

Schengen vizesi, 90 gün ile sınırlı olan sadece Avrupa'da geçerli bir vize çeşitidir. Diğer vize çeşitleri arasında Transit ile Turistik vize de bulunuyor.

3- Çalışma vizesi:

Günümüzde en çok başvurulan vize çeşitlerinden biride çalışma vizesidir. Yurt dışında çalışmak veya iş kurmak isteyen kişiler tarafından başvuruluyor.

Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi nedir?

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!


Geri Dön