29 / 04 / 2024

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

Şikayetvar, vize aracılık firmalarıyla büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik verilerini kamuoyuyla paylaştı. Aracı şirketlere yönelik şikayetler yüzde 191 oranında artarken, büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik şikayetler ise yüzde 181 oranında artış gösterdi.



Vize işlemlerinde 2022’den bugüne yaşanan kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Son zamanlarda özellikle Schengen vizesi müracaatında alınan ret yanıtları, insanların şikayetlerinde de artışa sebep oldu.

Şikayetvar vize işlemleri ve aracılık firmalarına yönelik son verilerini yayımladı. Açıklamaya göre platforma bu yılın ilk 5 ayında toplam 3 bin 67 adet şikayet ulaştı. 2022’nin aynı dönemiyle karşılaştırıldığı zaman şikayetler, bu yıl yüzde 197 oranında yükseldi.

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

Büyükelçilik ve konsolosluk şikayetlerinde ise bu oran yüzde 181 olarak kayıtlara geçti. Diğer taraftan, vize ve aracılık firmalarıyla ilgili 2021 ve 2022’nin ilk 5 aylık dönemi kıyaslandığında şikayetlerin yüzde 752 yükseldiği gözlemleniyor. En çok şikayetin geldiği büyükelçilik ise Almanya olarak kayıtlara geçti. Mayıs ayı 830 şikayetle kişilerin konuya yönelik en çok şikayette bulunduğu ay oldu.  

Peki, vize işlemlerine yönelik hangi şikayetler öne çıktı? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön