16 / 05 / 2024

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

Şikayetvar, vize aracılık firmalarıyla büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik verilerini kamuoyuyla paylaştı. Aracı şirketlere yönelik şikayetler yüzde 191 oranında artarken, büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik şikayetler ise yüzde 181 oranında artış gösterdi.



dunya.com’un haberine göre, randevu tarihlerinin uzunluğu, vize aracılık firmalarının eksik ve kusurlu hizmet sunması, aracı firmalarla iletişim kuramama, yapılan sözleşmeye uymama, haksız tahsilat ve para iadesinin yapılmaması en çok şikayet edilen konular oldu. Büyükelçilik ve konsoloslukların haksız yere verdikleri öne sürülen vize retleri ise en çok paylaşılan konular arasında kendine yer buldu.

Vize şikayetlerinde konsolosluklarla ilgili artış yüzde 181’i buldu!

 Vize işlemlerine yönelik Şikayetvar’a ulaşan bazı şikayetlerse şöyle sıralandı:

“AYLARDIR EŞİMLE AYRIYIZ”

“10 Şubat 2023 tarihinde Almanya Konsolosluğundan aile birleşimi vize müracaatı talebinde bulundum. 4 ayı geçmesine karşın hâlâ atama bekliyorum. Aracı firmayla iletişime geçtiğim zaman atamanın 6-7 aya uzayabileceğini ifade ettiler. Zaten vize işlemleri ve neticelenmesi da uzun zaman alıyor. Aylardır eşimle ayrı yaşıyoruz. Lütfen randevu atamaları gerçekleşsin. Bir yandan sosyal hem psikolojik bir yanda da maddi açıdan çok yıpratıcı bir süreç.”

“BU YAPILAN IRKÇILIK”

“Polonya konsolosluğu çalışma belgem tam olmasına karşın vize başvurumu kabul etmedi. Neymiş çalışma davetiyem kabul edilebilir değilmiş. Bu, yapılanlar Türk vatandaşlarına karşı ayrımcılık ve ırkçılıktır. Türkler'in gelmesini istemiyorlar. Fakat kendi halkları Türkiye'ye rahatlıkla giriyor. Bu insanlar ırkçıdır.”

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Altın mı almalı, kripto para mı? Uzmanlar tek tek cevapladı!

Çiftçiler dikkat! 300 milyon TL hibe verilecek! Bakan Yumaklı az önce duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön