07 / 07 / 2024

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın

2023'ün girmesiyle abonman ve üyelik işlemlerinde de güncelleme ve yenileme yapılmaya başladı. İstanbulkart kullanıcılarına gelen SMS'in akabinde internette en çok aratılan konu, İstanbulkart vizeleme ne kadar? İstanbulkart vizeleme nereden yapılır? soruları oldu.



VİZELEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kullanıcılar, İstanbulkart vizeleme işleminin Biletmatik'lerden rahatça halledebiliyor. İndirimli kart okutulduğunda ekranda çıkan vizeleme tasdik butonuna basarak
 vizeleme güncellemesi yapılabiliyor.

Ücretsiz Kartlar İçin;

- Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına konur ve 10 saniye beklenir.

- Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır. Kartınızı alıp bir sonraki güncelleme işlemine değin ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

İndirimli Kartlar için;

- İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 5TL yüklü olması gerekmetedir. Kart, Biletmatik'in kart okuma bölümüne konur.

- Biletmatik ekranında "5TL verilerek güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" yazısı çıktığında onay tuşu ile onaylanır.

- Onay tuşu ile onaylandıktan sonra 10 saniye beklenir ve kart alınır.

- Kart güncelleme işlemi bitmiştir. Bir sonraki güncelleme işlemine kadar kartınızı kullanabilirsiniz.

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın


İSTANBULKART VİZELEME NEDİR?

İstanbul'da kullanılan toplu taşıma araçlarında öğrenci, öğretmen ve 60 yaşın üstündeki bireyler toplu ulaşımda avantajlı bir şekilde ulaşımdan faydalanılmaktadır. İndirimli kartlar  için her sene vizeleme adı işlemi  yapılmaktadır. Vizeleme yapılmayan kartların indirim geçerliliği ortadan otomatik olarak kalkmaktadır. Bu sebeple her sene vize tekrarlama işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Teknoloji devinden ağızları açık bırakan fiyat! yüzde 57 zamlandı

En ucuz Philps 50'' TV nerede ne kadar? İşte en uygun mağaza... 2 Ocak fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön