Altın & Dolar

Wells Fargo'dan dolar tahmini! Dolar yıl sonunda ne kadar olacak? 

Piyasa katılımcılarının TL'de beklediği değer kaybının yaşanmayacağını öngören Wells Fargo Stratejisti McKenna'dan yıl sonu dolar tahmini geldi. Dolar ne kadar olacak?

Piyasa yorumlarının tersine tahminlerde bulunan Wells Fargo, TL'nin yıl sonunda beklenen değer kaybını yaşamayacağını ve TCMB'nin enflasyonla mücadele konusunda temkinli davranışını sürdürmesi gerektiğini belirterek yıl sonunda dola kurunun geleceği seviyeyi açıkladı. 

DOLAR YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK?

McKenna, temmuz ayının sonunda yaptığı değerlendirmede TL'ye ilişkin en iyimser tahmini yapmış ve dolar/TL'nin yılı 32,5 TL seviyesinde kapatacağını öngörüyor.

BU SENE FAİZ İNDİRİMİ BEKLEMİYORUM

Türkiye’de enflasyonun yıl sonunda yüzde 55 ila yüzde 60 arasında olacağını öngören McKenna, bunun için TCMB’nin biraz daha temkinli davranması gerekebileceğini belirtti.

Wells Fargo’ya göre TCMB, ilk faiz indirimini 2025 yılının başında gerçekleştirecek, ancak enflasyonun eylül ayına benzer bir şekilde gelecek dönemlerde de yukarı yönlü sürprizler gerçekleştirmesi TCMB’nin bu kararında daha temkinli tavır takınmasına yol açabilir.

McKenna yaptığı değerlendirmede, TCMB’nin güvenilirliğini ve bağımsızlığını yeniden tesis etmekte kararlı ve bunu şimdiye dek gayet güzel başarmış durumda olduğunu da belirterek, “Merkez Bankası'nın aldığı tedbirleri ve kararları güvenilir buluyorum.

Seçimlerden bu yana politika yapıcıların enflasyonla mücadeleye, döviz kurunun istikrarına ve Merkez Bankası'nın güvenilirliğini ve bağımsızlığını yeniden sağlamaya kararlı olduklarını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

DOLAR/TL KURUNDA SON DURUM!

Son dakika dolar/TL kuru yatırımcılar ve dolar alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ''dolar ne kadar? Dolar bugün kaç lira? Dolar kaç TL oldu?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 34,14 lira, satış fiyatı 34,21 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru 37,27 lira, satış fiyatı 37,42 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise 37,42 liradan işlem görüyor.

Altında rota oluştu! Altın ve piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten rakam geldi! 

Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın fiyatı ne kadar? 10 Ekim 2024 altın fiyatları

İslam Memiş'ten altın almak isteyenler için üç hamle! Böyle yapmayanlara geçmiş olsun!