02 / 10 / 2024

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Sakın bu mesaja tıklamayın! Dolandırıcılar iş başında

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Sakın bu mesaja tıklamayın! Dolandırıcılar iş başında

Son günlerde telefon kullanıcılarına WhatsApp üzerinden gelen dolandırıcılık mesajları kullanıcılarda tedirginlik yarattı. Bir takım dolandırıcı kişiler, ünlü bir firmanın ismini vererek, kullanıcılarda para almaya çalışıyor. İşte detaylar…




LİNKE TIKLAYARAK TUZAĞA DÜŞÜYORLAR

Linke tıklayıp kişisel verilerini kayıta alan vatandaşa, üyelik için ilk olarak 50 lira hediye ediliyor sonrasın da ise dolandırıcılar sürekli olarak, “Görevi tamamlaman gerek” şeklinde mesaj atarak kullanıcılardan çeşitli miktarlarda para isteğinde bulunuyorlar.

50 LİRA HEDİYE GÖNDERİYORLAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, yalnız mesajdaki linke tıklayınca iş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, şöyle bir cevap alıyor:

“Bu işin süreci çok basit. AVM'de tüccar tarafından gönderilen siparişi tamamladığımızda ve tüccarın satışlarını yükselttiğimizde, tüccar size bir komisyon ödemesinde bulunacak."

Tüm bunların ardından ise vatandaşlardan konu ile ilgili olan internet sitesine kayıt olması talep edilirken, ilk etapta 50 lira hesaplara hediye olarak yükleme yapılıyor.

'ORTAK' DİYEREK KANDIRIYORLAR

Dolandırıcılar inandırıcı olması sebebi ile internet sitesinde, online satış platformlarının adlarını da ‘ortak’ başlığı ile yayımladıkları görülüyor.

VERİLERİNİZİ SAKIN PAYLAŞMAYIN

Bu durum ile karşılaşan kişilerin suç duyurusunda bulunulması gerektiğine dikkatleri çeken Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Aslı Korkmaz, “Bu olayda iki suç var. Birincisi; kişisel veriler hukuka aykırı bir şekilde satılmış. İkincisi ise dolandırıcılık. WhatsApp üzerinden gelen böyle mesajlar asla dikkate alınmamalı” ifadelerini kullandı.

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Sakın bu mesaja tıklamayın! Dolandırıcılar iş başında

Akaryakıt 12 liraya inecek! Böyle bir açıklama yok! Ünlü uzman kesin konuştu!

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu

Kripto parada neler oluyor? Bitcoin rekor kırdı! Yatırımcılar bu haberi okumadan geçmeyin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön