24 / 07 / 2024

Xiaomi, binlerce çalışanını işten çıkaracak!

Xiaomi, binlerce çalışanını işten çıkaracak!

Çin’in dünya çapında cep telefonu, elektronik cihazlar ve küçük ev aletleri üreticisi Xiaomi, çalışanlarının yüzde 10’unun işine son verecek.




GELİRLERİ 3’ÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 10 AZALDI

Global teknoloji şirketinin gelirleri bu yılın üçüncü çeyreğine girildiğinde yüzde 10 oranında azalırken, Xiaomi, şirket 1,5 milyar yuan net zararı olduğunu açıklamıştı. 3. Çeyrekte cep telefonu satışları yüzde 11 oranında düşmüş, bu gelişme de Xiaomi’nin başlıca gelir kalemi olarak konumlanan akıllı elektronik cihazlar ve internet hizmetlerinde de kayba neden olmuştu.

 Xiaomi, binlerce çalışanını işten çıkaracak!

ELEKTRONİK ÜRÜNLERE TALEP KÜRESEL ANLAMDA DÜŞÜŞTE

Pandeminin ardından küresel anlamda hız kaybeden ekonomik büyüme ve artan enflasyon, elektronik ürünlere yönelik talebi de negatif etkileyerek düşürüyor. Tüm dünyada cep telefonu satışları 2022'de yüzde 12,2 düşerken, satışların 2023 yılında da düşmeye devam edeceği ve yüzde 2,9’luk bir kayıp yaşanacağı tahmin ediliyor.

YENİ MODELLERİNİ 2023 BAŞINDA DUYURACAK

Xiaomi’nin yeni yılda yeni cep telefonu ve tablet modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Xiomi Pad 6 ve Xiaomi 13 Ultra kısa süre sonra tüketicilerle buluşacak. Bu çerçevede, Xiaomi 13 serisinin en yenisi, nin yanı sıra,  bu çok bilinen mobil telefon ile birlikte Xiaomi Pad 6 ve Pad 6 Pro tabletlerin de duyurulması bekleniyor.  

Teknoloji devinin yeni ürünlerinin lansmanlarının Mayıs ya da Haziran ayında gerçekleştirileceği öngörülüyor.

Twitter FTC’nin merceği altında!  Milyonlarca Dolar ceza alabilir!

İş arayan beyaz ve mavi yakalılar bu habere sevinecek! Elekrikli araç devi Tesla Türkiye’de eleman alımı yapacak

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!


Geri Dön