06 / 05 / 2024

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yabancı yatırımcılar dikkatlerini yeni kurulacak olan hükümete çevirirken geleceğe dönük tahminlerini de açıkladılar. Bu haberi okumadan sakın yatırım yapmayın.



EKONOMİ ÜZERİNDE BASKI ARTACAK

Merkez Bankası rezervlerindeki erimeye dikkat çeken Medley Global Advisors Ürün Müdürü Nick Stadtmiller’a göre piyasaları gerektiğince istikrarlı tutmak, ekonomi üzerindeki baskıyı artıracak ve başarıyı zor hale getirecek.

Tellimer Stratejisti Hasnain Malik ise “Erdoğan’ın artık ortodoks ekonomi politikasına geri dönmek için siyasi olarak yeterince güvende hissetmesini sadece en iyimser olanlar umabilir” ifadesini kullandı.

Mevcut heterodoks politikaların sürdürülemez olduğu için politika açıklamaları bekleneceğini ifade eden Abrdn Yatırım Direktörü Viktor Szabo lirada değer kaybı ve sonuç olarak daha yüksek faiz oranları bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön