28 / 04 / 2024

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı pazar günü yapılacak

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2), 22 Ekim Pazar günü yapılacağı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'den yapılan açıklama kapsamında, sınav, KKTC-Lefkoşa ve Kırgızistan-Bişkek dahil olmak üzere 83 şehir, 89 sınav merkezinde gerçekleşecek. Buna göre, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınav, saat 10.15'te başlayacak. Kırgızistan-Bişkek'teki sınav da Türkiye saatine göre yapılacak.

Sınava girecek adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 180 dakika sürecek olan sınavda ek süre verilmesine uygun bulunan engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini isterlerse kullanabilecek. Öte yandan T.C. kimlik kartını kayıp eden olmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar ise il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulundurulacak ve gerekl belgeleri alabilecekler.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı pazar günü yapılacak

SINAV SONUÇLARU 7 KASIM'DA BELLİ OLACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy üç yüz doksan iki bina, dört bin 385 sınav merkezinde yapılacak sınava 101 bin 232 adayın gireceğini, emniyet görevlisi dahil 13 bin 877 kişinin sınavda görev yapacağını belirtti. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar dileyen Başkan Ersoy, "En fazla aday 91 bin 149 ile İngilizcede sınava katılacak. Altı bin 334 aday Arapça, 1938 aday Almanca, 1018 aday Fransızca ve 793 aday Rusça dillerinde sınava katılacak." diye konuştu.. Sınav sonucu, 7 Kasım 2023'te açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı tarihten itibaren de beş yıl süreyle geçerli olacak.

YDS SINAVI NE İŞE YARAR?

YDS sınavı, üniversitelerin lisansüstü programlarına giriş, akademik kariyer yapma, yurt dışında okuma veya çalışma gibi amaçlarla İngilizce dil yeterliliğinin kanıtlanması için çok sık değerlendirilir. Bu sebepten dolayı, lise mezunları da YDS sınavına girerek İngilizce dil yeterliliklerini belgeleyebilirler.

YABANCI DİL SEVİYE TESPİT SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Açık öğretim liseleri son sınıfında okumakta olan öğrenciler ve mezun olmuş olanlar ile lise veya dengi okullar da okuyan adaylar sınava girebilmektedir. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu adaylar ve Bulgaristan'dan göç yoluyla gelmiş Türk soylu adaylar da YDT'ye girebilmektedir.

YDS Başvuruları başladı! 2022 YDS ücreti ne kadar oldu?

Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?


Geri Dön