14 / 05 / 2024

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Erken rezervasyondaki artışı Türkiye’ye ilginin artarak devam ettiği şeklinde yorumlayan Otelciler Federasyonu Başkanı İşler, bu yıl turist sayısının 60 milyona yaklaşacağını öngörüyor.



Turizmin pandeminin yarattığı engele, ardından Rusya-Ukrayna çatışmasına rağmen, hedefinden şaşmaksızın 60 milyona yaklaşacağını tahmin ettiklerini anlatan Mehmet İşler, kişi başı gelirde 850-900 doların yukarısına, 1000 dolar ortalamasına gelineceği, geceleme ortalamasının da 12’den 2022 yılında 14 veya 15'e yaklaşacağı görüşünü paylaştı.

EN ÇOK ALMANLAR VE RUSLAR

Türk turizminin, rekabetçi ortamda varlığını sürdürülebilir kılmak için yalnızca deniz, kum, güneş turizmine bağlı kalmadığını belirten İşler, sağlık, kruvaziyer, gastronomi, yayla, kongre, tarih, kültür, inanç, kış turizmi gibi birçok alanda turizmini çeşitlendirdiğini söyledi.

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı İşler, turizmde ana hedef pazarlarının Almanya ve Rusya olduğunun altını çizerek,  “Bu yıl da bu şekilde devam edecek ve birinci ve ikinci sırada devam edecekler gibi görünüyor. Onları ardından İngiltere ve Hollanda'yı görmekteyiz. İran'dan da gelişler arttı. Orta Avrupa'dan özellikle Polonya'dan artış görüyoruz.  Bu sene Fransa pazarına yönelik  bir nebze olsa hareketlilik var. En önemlisi ise Orta Avrupa'nın da Türkiye'ye doğru ilgisini gözlemliyoruz” diye konuştu.


Geri Dön