25 / 08 / 2024

Yabancı yatırımcı 2022’de milyarlarca dolarlık satış yaptı!

Yabancı yatırımcı 2022’de milyarlarca dolarlık satış yaptı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre Borsada yabancıların yaptığı satış 30 Aralık haftasında da devam etti.



Yılbaşından bu yana ise yabancı yatırımcının borsada satıcılı olduğu görülürken, geçen yıl yabancı yatırımcılar 3,95 milyar dolarlık net hisse senedi satışı gerçekleştirdi. Tahvil tarafına bakıldığında ise 2022 yılında 2,15 milyar dolar net satış yapıldı.

Yabancı yatırımcı 2022’de milyarlarca dolarlık satış yaptı!

“TÜRKİYE’YE YABANCI YATIRIMCI GİRMİYOR”

Öte yandan İktisat Profesörü Esfender Korkmaz, Yeniçağ Gazetesindeki bugünkü yazısında,  daha önceden Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yabancı yatırım sermayesinin gelmesi için çıpa olduğunu belirterek,  artık yabancı sermaye girişinin kesildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Esfender Korkmaz, “Artık yabancı yatırım sermayesi girmiyor” başlıklı yazısında, küreselleşmenin yabancı sermayeye yaradığını ve önünü açtığını belirterek, Çin benzeri  ülkelerin bu sermayeyi akıllıca kullandıklarını söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, yazısında, Türkiye’nin ise doğrudan yabancı yatırım sermayesini kullanamadığını, 2003-2012 yılları arasında sıcak para girişi ile yabancı yatırım sermayesi girişinin döviz arzını artırdığını ve TL aşırı değer kazandığını belirterek, “TL'nin değerlenmesi hükümette serap etkisi yarattı ve Merkez Bankası TL'nin aşırı değer kazanmasına göz yummuş oldu.  Bu nedenle üretimde ithal girdi payı artarken, ayrıca kontrolsüz sıcak para girişi de kırılganlığı yükseltti” dedi.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Zuckerberg’in şirketi Meta'ya AB’den ayar! Tam 390 milyon euro!

Bakanlık açıkladı! Dijital oyunlara 131.999 adet bandrol!

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

Kur Korumalı’da şok eden gelişme! Adeta yere çakıldı! 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön