04 / 05 / 2024

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.



Vatandaşlık hakkından faydalanabiliyorlar mı?

Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcıların ilgisinin yabancılar için kat mülkiyeti ve kat ittifakı sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirtti. Gül Gül sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yabancının vatandaşlık için 250 bin dolarlık alım yapması gerekiyor. Bazı yatırımcılar tek mülk yerine birkaç mülk alma yolunu tercih edebiliyor.  Kat mülkiyetli yer verdiğimiz zaman, yatırımcı iki ya da üç yer alarak da bu rakamı tamamlayabilir.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?
 
Ancak kat mülkiyeti yoksa aldığı bir işe yaramıyor. Yabancılar burada sorun yaşıyor. Son zamanlarda bize böyle durumlarla karşılaşan yatırımcılar geldi. Çalıştıkları emlakçıların bu konuda kendilerini uyarmadıklarını ve aldıkları mülklerin gerekli değere ulaşmasına rağmen vatandaşlık hakkından yararlanamadıklarını söylediler. Burada emlak işi yapan bazı kişilerin işleyişe hakim olmayışları ve işin hukuki tarafında bilgi eksiklikleri nedeniyle yatırımcıyı doğru yönlendiremediklerini görüyoruz”

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!


Geri Dön