14 / 05 / 2024

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Ekonomimcom yazarlarından Abdullah Tolu, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Abdullah Tolu, yabancıların vatandaşlık için 2. el konutları tercih ettiğini belirtti.



Bu konuda ne yapılabilir, hangi önlemler alınabilir?

Yabancıların konut talebinin ikinci ele kaymasının ve bu şekilde oluşacak vergi kayıp ve kaçağının önlenebilmesi için, birkaç düzenleme veya değişiklik yapılması yeterli.

İşte önerilerimiz:

Konutla vatandaşlık kazanma sıfır – birinci el konutla sınırlandırılmalı

Evet, bu konuda alınacak en önemli önlem, konut alımı yoluyla vatandaşlık kazanmanın, sadece sıfır – birinci el konut alımı ile sınırlandırılması, yani ikinci el konut satın alan yabancılara vatandaşlık verilmemesi.

Bu hem ülkemiz hem de sektör açısından son derece önemli. Çünkü, yabancıların vatandaşlık kazanabilmelerinin birinci el konutla sınırlandırılması, yabancı talebinin birinci el konuta yönlendirilmesinin yanısıra, kısa süre içerisinde konut arzının artırılmasına da neden olacak. Bu sınırlandırma konut projesi ruhsat sayısını ve konut üretimini, projelerin artması ise istihdamı ve ülkemize döviz girişini artıracak, diğer yandan ise ikinci el konut fiyatlarını ve özellikle büyükşehirlerdeki konut kiralarını düşürecek.

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

İkamet izni için gerekli olan tutar da artırılmalı

Alınabilecek diğer bir önlem ise, ikamet izni ile ilgili. Yabancıların ikamet izni alabilmeleri için gereken konutların değeri bir miktar daha artırılabilir.

Bu iki önerimizin bir an evvel hayata geçirilmesi şart.

Söz konusu önerilerin hayata geçirilmesi, ülkemiz ve sektör açısından çok ama çok önemli olumlu sonuçlar doğurabilir. İkinci el konut fiyatları ve kiralar düşebilir, konut üretimi kısa sürede artabilir.

İstanbul'daki konut fiyatları Miami ve Liverpool ile yarışıyor! Konut metrekare fiyatı yüzde 226 arttı!

Bu ilde yaşayan belediye personeli ve dar gelirlilere toplu konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Bu bankalar resmen zincirlerini kırdı! Ziraat, Vakıfbank, Yapı Kredi ING, İş Bankası peş peşe açıkladı! Hemen bakın!


Geri Dön