04 / 05 / 2024

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...



Türkiye'den ev alan yabancıların Yemen Somali ve Libya gibi ülkelerin zenginleri olduğuna vurgu yapan Ussal Şahbaz, Türkiye'de satılık ve kiralık konut fiyatlarının astronomik seviyeye yükseldiğinin altını çizdi.

İstanbul'daki kira yükselişinin yurt genelinde iki katına kadar ulaştığı için, senelik enflasyon kadar zam alan çalışan bir vatandaşın; gelirinin yarısından çoğunu kiraya verdiği belirtiliyor. Şu an bir de bu duruma yabancılara konut satışı probleminin dahil olduğuna vurgu yapan Şahbaz, uzmanlar tarafından Türkiye'de bir senede 1.5 milyon konutun satıldığını bunların 58 bininin yabancılar tarafından alındığının aktarıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Ev fiyatlarında ve kiralarında yaşanan kontrol edilemeyen artışın ilk sonucunun geçim sıkıntısı ve zorunlu göç olduğuna vurgu yapan Şahbaz, evliliklerin bile kiralar sebebiyle azaldığını belirtti. 

"Yakında satın alınıp yılda yılda bir ay kullanılan evlerin olduğu mahallelerle baş başa kalacağız. Londra’da birçok mahalle bu durumda" şeklinde konuşan Ussal Şahbaz, kış mevsiminde gelmeyen yabancılar sebebiyle diğer evlerin ısınma sorunları bile yaşayabileceğinin altını çizdi. 

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Konutun yalnızca bir finansman aracı olmadığını, hem temel bir gereksinim hem de kültürel bir unsur olduğuna dikkat çeken Şahbaz, "Konut alan yabancılara vatandaşlık uygulamasına derhal son verilmelidir" dedi. 

 

Yabancıya konut satışı acilen durdurulmalı

İstanbul'da konut satıcıları çıldırdı! Satışların neredeyse yarısı tapudan dönüyor!

Yorumu: 250 bin dolar karşılığı vatandaşlık verilerek yabancıya gayrimenkul satılırsa olacağı buydu. .

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) April 1, 2022

 

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yabancıya konut satışında yeni rekor geliyor!


Geri Dön