27 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Gayrimenkul danışmanlığı veren FOA Invest firmasının kurucusu ve CEO’su Fatih Osman Akkan, ülke genelinde yabancıya konut satışının yüzde 47.6 yükseldiğini dile getirdi. 



Yabancı ülke vatandaşlarına konut satışının, 8 ay içerisinde geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 47.6’lık oranla yükseldi ve 30 bin 849 adede ulaştığı bilgisini aktaran Akkan, “Bu rakam, konut satışında tüm zamanların rekoru olarak kayıtlara geçti. Ağustosta yakalanan satış miktarı tüm zamanların en yüksek 2’nci rakamı olarak kayıtlara geçti. En yüksek aylık satış adedi, 2018 Ekim’de 6 bin 276 adetle görülmüştü” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre; FOA Invest’in yakın zaman hedeflerinden de bahseden Akkan, “Şirketimizin yeni hedefi, 2020-2021 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen 200 milyon dolarlık konut satışını artan yoğun konut talebiyle birlikte 2022 yılında 300 milyon dolara çıkmasını sağlamak. Rusya ve Avrasya pazarı ağırlıklı çalışan şirketimiz hedefine Avrupa pazarını da koyduk” şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Fatih Osman Akkan, firmasının Alanya’da yer alan yeni konut projesi FOA Hills’e de yurtdışından yoğun talep olduğunu dile getirdi.Proje hakkında bilgi aktaran Akkan, “15 bin metrekarelik inşaat alanı olarak iki blok ve 12 kattan oluşuyor. Bu yaşam alanında toplamda 200’ün üzerinde daire ve geniş sosyal alanlarıyla müşterilerimize eşsiz bir yaşam alanı sunuyoruz. Salgınıla beraber gelen ekonomik sıkıntılara inat biz grup olarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Yabancıya konut satışı sınırlansın!

Yabancıya konut satışı masaya yatırılıyor!

Yabancıya konut satışındaki düzenleme fiyatları nasıl etkileyecek?


Geri Dön