04 / 05 / 2024

Yağ krizi buraya uğramadı… İşte uygun fiyatlı yağın adresi!

Yağ krizi buraya uğramadı… İşte uygun fiyatlı yağın adresi!

Anpa Gros marketleri her hafta çeşitli aktüel ürünlerin yer aldığı kataloglarını hesaplı fiyatlarıyla tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. Evinizin ihtiyacı olan tüm gıda ürünleri çeşitleriyle çok ucuz fiyatlarla Anpa Gross marketlerde yerini alıyor.



Gıda ürünlerinin yanı sıra elektronik aletlerden giyim ve hatta kişisel bakıma kadar yok yok…

Anpa Gross bu hafta 23 Temmuz itibariyle pek çok uygun fiyatlı ürünlerin yer aldığı kataloğunu yayınladı. Yeni yayınlanan katalogda özellikle yağ fiyatları dikkat çekiyor. Tereyağından sıvı yağa kadar yağlarda hesaplı fiyatlar Anpa Gross’da.

YAĞDA FİYATLAR NEDEN ARTTI?


İlk akla gelebilecek neden ise dolar kurundaki yükseliş yer alıyor. Bunun yanı sıra uzamanlar yağ fiyatlarındaki artışın tasfiye edilen küçük çiftçilik, tarımda dışa bağımlı olmak ve yoksulluk yer alıyor. 

ABD Ziraat Dairesi verilerine baktığımızda dünyada en çok ayçiçeği ithal eden ülke açık farkla Türkiye’dir.
Ayrıca fiyat artışlarına pandeminin tüm dünyada patlak vermesini de eklemek doğru olacaktır. Altında yatan temel nedenlerden dünyada da yağ fiyatlarının artmasıdır. Tarım Bakanlığı’nın bültenine değindiğinde bunun en büyük nedeni ise Covid-19 pandemisi nedeniyle dünyada Ayçiçek yağının ikamesi olarak kullanılan Kanola yağının üretiminin düşmesi. Böylece talep Ayçiçek yağına daha fazla oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön