29 / 04 / 2024

Yağ piyasasında dengeler değişiyor! Rekor kırabilir!

Yağ piyasasında dengeler değişiyor! Rekor kırabilir!

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, süreç iyi yönetilirse Türkiye'nin zeytin yağı ihracatında rekor kırabileceğini söyledi.



Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Dünya Gazetesi'ndeki 'Zeytin ve zeytinyağında rekor üretim' başlıklı yazısında zeytin yağı ihracatına dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Tarım yazarı Yıldırım, Avrupa’nın son 500 yılın en kurak yılığını geçirdiğini belirtti ve “Birçok üründe olduğu gibi Avrupa’da zeytinde de üretimin düşmesi söz konusu. Dünyanın en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticisi olan İspanya’da üretimin yüzde 40 azalacağı tahmin ediliyor. İspanya’daki duruma benzer bir düşüş İtalya’da da var.

Ülkemizde ise tam tersine bu yıl zeytin ve zeytinyağında tüm zamanların en yüksek üretimi olacağı düşünülüyor. Avrupa’da yaşanan zeytin ve zeytinyağı üretiminin yüzde 40 seviyesinde azalması Türkiye, Tunus gibi ülkelerdeki zeytinyağına ciddi bir yönelme olacağını gösteriyor. Bu sebeple Türkiye’de üretim çok yüksek diye fiyatların düşmemesi gerekir. Çünkü zeytinyağına talep yüksek olacak.” Dedi.

Yağ piyasasında dengeler değişiyor! Rekor kırabilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön