30 / 04 / 2024

Yanlışlıkla yatan Bitcoin'i iade etmedi, mahkemelik oldu!

Yanlışlıkla yatan Bitcoin'i iade etmedi, mahkemelik oldu!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.  Uğur S. isimli yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.



Son zamanlarda gündemden düğşmeyen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Uğur S. isimli bir yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hesaba yanlışlıkla fazla para yükleyen şirket konuyla ilgili olarak, '"Fazla para verdik, iade et" dese de yatırımcı Uğur S., "Fazla para almadık" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelerde savcılık da son zamanlarda mağduriyetlerle gündeme gelen birçok kripto para yatırımcısını ilgilendirecek bir davaya imza attı. Fazladan yatan kripto para birimi bitcoini iade etmeyen yatırımcıya 'Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan birdava açtı.

Yatırımcı Uğur S.'nin kripto para birimi olan bitcoin hesabına hatalı bir biçimde para gönderimi yaptığını tespit eden şirket, 1.656 TL değere sahip olan kripto para birimi bitcoinin iadesini talep etti. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin'in iade edilmemesi üzere şirket yatırımcısından şikayetçi oldu.

Yanlışlıkla yatan Bitcoin i iade etmedi, mahkemelik oldu!

Yaşanan gelişmelere göre, dosya İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na geldi fakat söz konusu parayı iade etmeyen Uğur S. ile parayı geri isteyen şirket konu ile ilgili olarak uzlaşmaya varamadı. Yaşanan gelişmeler üzerine soruşturma savcısı Z. Tecelli Akbulut son zamanlarda sık sık gündem gelen birçok kripto para yatırımcısını ilgilendiren bir davaya imza atmış oldu. 
Hesabına yatmış olan fazla parayı şirkete geri ödemeyen Uğur S. hakkında 'kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan dava açılmış oldu. Yaşanan gelişmelere göre, bir seneye kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan yatırımcı  Uğur S., İstanbul Anadolu 8.. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Uğur S. konu ile ilgili olarak yaptığı savunmasında şunları ifade etti: "Hesaba şirketin belirttiği para yatmadı. Bize de yanlışlıkla para yatırıldığına ve bu paranın iadesine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi, arama da yapılmadı"

Kripto paralar çakılıyor: Bitcoin bir ayda 470 milyar dolar eridi!

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum... 

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön