17 / 05 / 2024

yanlışlıkla yatan parayı iade etmeme

yanlışlıkla yatan parayı iade etmeme

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.  Uğur S. isimli yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Arazi tahsisleri nasıl yapılmalı? 'Parayı veren düdüğü çalar' mantığı sona ermeli! 

Mülkiyeti orman ve hazineye ait olan arazi tahsisleri sık sık gündeme geliyor. Peki arazi tahsisleri nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ödeyecek: Değerli konut vergisi yanlış uygulanıyor! Kaldırılmalı ya da uygulanabilir duruma getirilmeli...

Değeri 9 milyon 967 bin TL'yi geçen konutlar için bu yıl ödenecek değerli konut vergisinde geri sayım başladı. Peki değerli konut vergisi nasıl uygulanmalı? Hangi yanlışlıklar var?

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paralar geri geliyor

Darphane'de 34 sene öncesinde tedavülden kaldırılan 2.5 Türk Lira’lık madeni paralar yeniden basılacak. Verilen bilgi doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Darphane, 2.5 Türk Lira’lık bozuk parayı basmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay bekliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Akbank'tan 7 bin TL müjdesi geldi.... Hala Akbank müşterisi değilseniz tek tıkla olup parayı alın

Akbank tarafından vatandaşlara yönelik 7 bin TL müjdesi geldi. Banka bu parayı nasıl vereceğini de açıkladı. Ancak Akbank üyesi olmayan vatandaşların önce Akbank üyesi olması gerekiyor.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

İOS 17'nin en merak edilen özelliği canlı sesli mesaj nedir?

Yanlışlıkla sızdırıldığı iddia edilen İOS 17 ile gelen ''canlı sesli mesaj'' özellikleri ve nasıl kullanıldığı herkes tarafından merak ediliyordu. Bu haberimizde heyecanla kullanıma sunulması beklenen fonksiyonun özelliklerini sizler için araştırdık. 

ASUS yanlışlıkla ZenFone 10'un fiyatını sızdırdı

Bu yılki Zenfone 10, selefine ayak uydurmayı umuyor. ASUS hayranları için ufukta bazı iyi haberler olabilir. Bunun nedeni, Zenfone 10'un fiyatlarının doğrudan ASUS'tan sızdırılmış olması ve beklenenden daha ucuz olabilmesidir.

Binlerce emekliye 3600 ek gösterge şoku! Önce maaşlar artırıldı, sonra maaşlardan kesinti yapıldı!

TRT ve MİT’te çalışan binlerce emekli 3600 ek gösterge şoku yaşadı. Emeklilerin aylığı 3600 ek göstergeyle önce artırıldı, daha sonra yanlışlıkla artırıldığı ifade edilip ek ödemeler maaşlarından kesildi.

Vivo S17e'nin fiyatı yanlışlıkla resmi satış sitesinde paylaşıldı;  İşte Vivo S17e fiyatı

Yakın zamanda tanıtımı yapılacak olan ve fiyatının da bu lansmanda paylaşılması beklenen Vivo S17e, bugün yanlışlıkla markanın resmi web sitesinde görüntülendi. Yapılan hata hemen düzeltilse de Vivo S17e'nin fiyatı tanıtım gününden önce ortaya çıkmış oldu. İşte detaylar...

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.

yanlışlıkla yatan parayı iade etmeme Haberi

yanlışlıkla yatan parayı iade etmeme

Son zamanlarda gündemden düğşmeyen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Uğur S. isimli bir yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hesaba yanlışlıkla fazla para yükleyen şirket konuyla ilgili olarak, '"Fazla para verdik, iade et" dese de yatırımcı Uğur S., "Fazla para almadık" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelerde savcılık da son zamanlarda mağduriyetlerle gündeme gelen birçok kripto para yatırımcısını ilgilendirecek bir davaya imza attı. Fazladan yatan kripto para birimi bitcoini iade etmeyen yatırımcıya 'Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan birdava açtı.

Yatırımcı Uğur S.'nin kripto para birimi olan bitcoin hesabına hatalı bir biçimde para gönderimi yaptığını tespit...