13 / 09 / 2024

Yapı denetim bedellerinde fiyatlandırma adil olmalı, 50 cm için neredeyse 2 kat bedel alınıyor!

Yapı denetim bedellerinde fiyatlandırma adil olmalı, 50 cm için neredeyse 2 kat bedel alınıyor!

Yapı denetim bedellerinde fiyatlandırmanın adil şekilde yapılmadığını belirten, inşaat mühendisi Atakan Bakılan 50 cm yükseklik farkı için neredeyse iki kat bedel ödendiğini söyledi. Bakılan, adil bir fiyatlandırma çağrısında bulundu.


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


İnşaat projelerinin nimar plânına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun bir şekilde yürütülmesi için yapılan yapı denetimi bedelleri için adil bir fiyatlandırma yapılması gerektiğini söyleyen İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, 50 cm yükseklik için yaklaşık iki kat para ödendiğine dikkat çekti.

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan https://x.com/atakanbakilan  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, adil bir fiyatlandırma yapılması çağrısında bulundu.

Bakılan paylaşımında şunları söyledi.

2 bin metrekare inşaat alanına sahip 21 metre yüksekliğinde bir yapının yapı denetim bedeli 287 bin lira, aynı inşaat alanlı 21.50 metre yükseklikteki bir yapının denetim bedeli ise 570 bin TL.

Yapı denetim bedelleri yapı sınıflarına göre belirleniyor fakat örnekteki gibi bazı durumlarda aralarında adil olmayan farklar oluşuyor.

Yukarıda verdiğim 2 örnek inşaatın alacağı hizmet birbiriyle neredeyse aynıdır fakat biri 3-B diğeri 4-A sınıfına girdiği için ücretleri arasında 2 kat fark oluşuyor ve bu konuda bir adaletsizlik söz konusu. Bu konuda yapıların alacağı hizmete göre daha adil bir fiyatlandırma yapılması gerekiyor.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR
 

Milli Emlak, 2 ilde taksitle arsa ve tarla satıyor!

Ünlü ekonomist sordu: Metrekaresi 20 bin doları bulan lüks projelerdeki daireler nasıl satılıyor?

Pasaporttan araç muayenesine, harçtan trafik cezasına her şeye yüzde 44 zam kapıda!

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 

Akaryakıtta peş peşe indirim müjdesi! Üç büyükşehirde benzin, motorin, LPG bugün ne kadar? İşte 13 Eylül 2024 fiyatları.

Emekli maaşlarına Ocak'ta 3'lü artış müjdesi: En düşük emekli maaşı 14-15 bin TL olacak!

 


Geri Dön