30 / 04 / 2024

Yapı kayıt belgesi başvuru formu!

Yapı kayıt belgesi başvuru formu!

İmar affı kapsamında mevzuata aykırı yapılar için e-devletten başvurularak Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Bunun için Yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar sorunu olan vatandaşlarla barışıyor. Geliştirilen ve yürürlüğe giren imar affı kapsamında mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor.

Böylece imar affı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi ile, İmar Kanunu’na göre alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları varsa iptal ediliyor. Yapı Kayıt Belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra maliklerin tamamının muvafakatı ile tapuya müracaat edilerekve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebiliyor. 

İmar affına e-devlet üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan müracaat edilebiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi almak için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.


Yapı kayıt belgesi başvuru formu

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru formunun eksiksiz olarak dolduruluyor. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin de ödenmesinden sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi oluşturuluyor. Yapı sahib, e-Devlet üzerinden bu belgeyi bilgisayarına kaydedip alabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı İmar hakkı sağlar mı?

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön