18 / 05 / 2024

yapiveri.com hizmete açıldı

yapiveri.com hizmete açıldı

Yapı-Endüstri Merkezi yapiveri.com portalını hizmete açtı



Yapı  ve mimarlık sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, yapı profesyonellerinin ve yapı sektörünü hedefleyen yatırımcıların günlük başvuru kaynağı olacak yapiveri.com portalını hizmete açtı.

Yayınlandığı  tarihten itibaren inşaat ve yapı sektörüne yön veren çalışmalarından biri olan Türk Yapı Sektörü Raporlarının tamamına ve 33 ülkenin yapı sektörü verilerine artık yapiveri.com adresinden ulaşılabilecek.


Yapı  ve mimarlık alanında bilgi merkezi olan Yapı-Endüstri Merkezi, yapı profesyonelleri ve yapı sektörünü hedefleyen yatırımcılara özel bir danışmanlık hizmeti verecek yapiveri.com portalını hizmete açtı. Türkiye ve Türk yapı sektörü için büyük önem taşıyan 33 yabancı ülkenin sektör verilerine ulaşım sağlayan yapiveri.com portali, kullanıcıya yapı sektörüne yönelik her türlü veriyi basit bir sorgulama tekniği ile analiz etme imkanı sunuyor.


yapiveri.com üye kullanıcısının, ürün geliştirirken, yatırım kararlarını verirken, pazarlama ve satış stratejilerini belirlerken, yurt dışı pazarları ve yerli-yabancı projeleri analiz ederken, ekonomi ve finans verileri ile yapı sektörü verilerini karşılaştırırken danışmanlık verecek en kapsamlı güncel bilgiye günlük olarak ulaşmasını sağlıyor.  


1999'den bu yana Türk Yapı Sektörü Raporu verileri yapiveri.com'da...

Yapı-Endüstri Merkezi Araştırma Bölümü'nün (YEMAR) hazırladığı, inşaat sektöründe üretim yapan firmalar, profesyoneller ve yatırımcılar için yol gösterici bir kaynak olan Türk Yapı Sektörü Raporları'na artık yapiveri.com adresinden ulaşılacak. Portalde ayrıca geçmişe dönük raporların verileri kolay kullanılabilir bir sorgulama mantığıyla grafikler üzerinden de izlenebiliyor.

yapiveri.com portalı inşaat sektörünün üst düzey yatırımcıları, girişimcileri, karar vericileri için bir bilgilenme kaynağı işlevi taşıyor. Kişiselleştirilebilir olma ve güncel bilgiye kolay ulaşım sağlama özelliklerine sahip olan portal, hem dönem dönem yatırım yapılabilecek alanları öne çıkartıyor, hem de sektörlerin geleceğini tarafsız bir gözle analiz ediyor. Uzman araştırma ekibi süregelen yurt içi ve yurt dışı projeleri inceliyor, Türkiye ile beraber 33 ülkede inşaat sektöründeki yatırım olanaklarını ve güncel durumu verilerle ortaya koyuyor, geleceğe yönelik öngörüler yapılmasını kolaylaştırıyor. 


Üyelere özel sayfaların da yer aldığı bu portalda, üye kullanıcılar kendilerine özel raporlar oluşturmak için gereken veriye ulaşabiliyorlar. Verinin belirli başlıklarda gruplandığı, kolaylıkla sorgulanabildiği ve bir bütünlük halinde süzülerek ziyaretçiye görüntülendiği portal, yurt dışına yatırım yapmayı planlayan, yapı malzemesi ihraç ya da ithal etmek isteyen ya da yurt içinde kendi sektörünün veya firmasının konumunu saptamak isteyen her girişimcinin özellikle üye olması gereken bir bilgi ve başvuru kaynağı.  


Portalda anahtar kelimeler yardımıyla her bölümde aranan konuda bütün sonuçlara etkin bir biçimde ulaşılabiliyor, RSS beslemeli olan portaldaki her değişiklikten, yeni açıklanan her veriden aynı gün içinde haberdar olunabiliyor.


Portalde yer alan ana başlıklar;

Haberler

Günlük ekonomi haberleri, yapı sektörüne yönelik firma ve kurum haberleri, şirket evlilikleri, yatırımlar, yeni kurulacak tesisler, yeni başlayacak yurt içi ve yurt dışı projeler, ihaleler, yapı sektörünün alt sektörlerine yönelik haberler 


Araştırmalar

Türkiye ve dünyadan yapı malzemeleri, bina bilgisi, ekoloji, kent-çevre-mimarlık ve yapı sektörüne yönelik raporlar, pazar araştırmaları, konut/ gayrimenkul raporları, bildirgeler, kanunlar, yönetmelikler, tebliğler, kılavuzlar, standartlar... Sektörü ilgilendiren yaklaşık 400 adet doküman... 


Devam Eden İnşaat Projeleri

Yurt içi ve yurt dışı projeler veri tabanı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapımı sürmekte olan projelere ait künye bilgileri ve bu projeleri yürüten kişi, kurum, kuruluş bilgileri, inşaatlar anlamında Türkiye'nin son 10 yılı. Aynı zamanda Türk müteahhitlerin yurt dışında yapmayı planladıkları ya da yapmakta oldukları inşaatların künye bilgileri.

 
Yurt dışı

Her türlü  inşaat bilgisiyle 33 ülkenin bilgi kaynağı. 33 ülke ve dışındaki diğer ülkelerde yasal iş yapma prosedürlerinin de yer aldığı bölümden, yapı malzemesi ihracatı ve dış müteahhitlik hizmetleri konusunda faydalanma olanağı. 


2001 yılından itibaren bu ülkelerdeki genel ekonomik verilerin, inşaat, konut ve konut-dışı (endüstri, ticari, ofis, otel, vb.) yatırımların, inşaat alanlarının ve hacimlerinin yer aldığı veri tabanında, belirlenen ülkeye yönelik aylık, üç aylık ve yıllık veriye tablolar ve grafikler yardımıyla ulaşma imkanı.


Ülkeler;

Almanya, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya,  Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan
 


Bilgi Arşivi

Bilgi Arşivi'nde Yapı-Endüstri Merkezi'nin 1991 yılından beri her yıl düzenli olarak yayımladığı, Türkiye'nin en geniş kapsamlı yapı sektörü raporları olan Türk Yapı Sektörü Raporları, 2009 yılı ve daha eski yıllara ait olmak üzere kolayca okunabilir formatta yayımlanmaktadır. 


Bölümde ayrıca Türkiye'de inşaat sektöründe son 10 yıldır üretilmekte olan yaklaşık 30.000 adet veri, grafikler ve tablolar aracılığıyla kullanıcının kişiselleştirebileceği ve birbiriyle kıyaslayabileceği formatta sunulmaktadır. 


Günlük, aylık ve üç aylık olarak güncellenecek olan ekonomik, ihracata-ithalata dayalı, vb. veriler inşaat sektörünün tümünü ve alt sektörlerini kapsamaktadır. Arşivde inşaat malzemesi sanayisi de detaylı bir biçimde üretim, tüketim, ihracat, ithalat, kapasite rakamları ve bunların genel ekonomideki payları ile birlikte sunulmaktadır. Arşivin en önemli özelliği kapsamlı ve güncel olmasıdır. 


Arşivde aynı zamanda borsa verileri, günlük para değerleri, yatırım bilgileri, inşaat malzemeleri birim fiyatları, sektörel krediler gibi pratik bilgiler de yer almakta, karar verme sürecini hızlandırmaktadır. 


Bilgi arşivi yapı profesyonellerinin yatırım kararlarında yardımcı  olacak en önemli araç olacaktır. Arşivle, kullanıcıların kendi sektörlerini doğru tanımaları ve sektördeki yerlerini doğru konumlandırmaları, öte yandan Türkiye'nin ekonomik verilerini kullanarak analizler yapmaları mümkün olacaktır. 


Ne Nedir?

"Ekonomi Sözlüğü"nün yer aldığı bu bölümde belirli kısaltmaların ve tanımların anlamları da açıklanmaktadır. Ayrıca üst düzey yapı profesyonellerinin ekonomik verileri analiz ederken kullanacakları ipuçları, ilişkiler ve kavramsal analizler yer almaktadır. Bu veriler deneyimli-deneyimsiz bütün yapı profesyonellerine, uzmanlaşma, rekabet, sektör analizi konularında gündemi yorumlamada, sektörel ve ekonomik verileri analiz etme yardımcı olacaktır. 


Uzman Görüşü

İnşaat sektöründe ve inşaat malzemeleri sanayisinde söz sahibi olan firma sahiplerinin, dernek, birlik, oda başkanlarının ve Türkiye'nin gündemini takip edip yorumlayan ekonomi analistlerinin görüş ve öneri yazılarının yer aldığı bu bölüm sektörün geleceğine yönelik önemli ipuçları ve öngörüler taşımaktadır. Bu bölümde inşaat sektörünün sorunları uzmanlar gözüyle tartışılmakta, çözüm önerileri ileri sürülmektedir. Kullanıcıların yorumları da bu tartışmalarda önemli katkı sağlamaktadır. 


Ajanda

Ekonomi ajandasında ekonomik verilerin açıklanma tarihleri, Türkiye'de ve dünyada 2010 yılında yer alacak kongreler, forumlar ve benzeri önemli ekonomiye ve inşaat sektörünün genelini ilgilendiren etkinlikler yer alır. 


Geri Dön