Kent Haberleri

Yaptığı tahminler tek tek çıkan ünlü SGK Uzmanı şimdi de emekli zammı için beklediği rakamı telaffuz etti!

Milyonlarca emekli Temmuz zamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliye Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? İşte SGK uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları...

Önümüzdeki Temmuz ayında emekli vatandaşlara yüksek enflasyon oranlarına bağlı şekilde yüzde 25'e ulaşan zam yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bu zam, milyonlarca emeklinin yaşam standartlarını koruma umudunu da artırıyor.

2024 yılının Temmuz ayı yaklaştıkça milyonlarca emekli ve asgari ücretli, maaşlarına yapılacak olası ara zamları milyonlarca kişi tarafından bekleniyor. 

Halktv'de yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, bu yılın Temmuz ayında asgari ücrete bir zam yapılması planlanmıyor. Fakat yüksek enflasyon oranları, emekli maaşlarına yapılacak zammı da kaçınılmaz kılıyor.

Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli ne kadar zam alacak? Temmuz 2024 emekli zammında son durum ne? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, aylıklarını doğrudan enflasyon oranında artırılmış şekilde alıyor. Resmi olarak açıklanan ilk dört aylık enflasyon verilerine göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine Temmuz'da yüzde 18,72 oranında zam yapılması kesinleşti.


EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜZDE 30’A VARAN ZAM BEKLENİYOR

SGK uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamasında göre Temmuz ayının 3’ü ve 20’si arası oldukça önemli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 30 oranında bir zam yapılabilir. Memur ya da memur emeklilerine çıkan orandan yüzde 5 çıkartılarak alacak. Fakat burada da eşitleme olabilir. Kök aylık sorunu da tamamlama yapılarak çözülebilir.


EKONOMİK BELİRSİZLİKLER VE EMEKLİLERİN BEKLENTİLERİ

Milyonlarca emekli vatandaş, Temmuz'da maaşlarına yapılacak olan zamları büyük bir heyecanla bekliyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek enflasyon oranları, emekli maaşlarına yapılacak zamların da yüksek olmasını gerektiriyor. Söz konusu bu durum da emeklilerin yaşam standartlarını korumak ve alım güçlerini artırmak açısından büyük öneme sahip.

 

Altın ve gümüşte son dakika! Buz kestiren rakamlar tek tek açıklandı: Bu yıl bitmeden...

İzmir’de konut satışları dibe vurdu!

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!