30 / 04 / 2024

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla mücadele eden vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Belirli şartları yerine getiren herkes, 2.750 TL tutarında destek ödemesi alabilir. Başvuru koşulları ve ayrıntıları öğrenmek için lütfen tıklayınız.



AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli sosyal yardım olanakları sunmaktadır. Bu yardımlardan biri, doğalgaz ve elektrik tüketim desteği olarak adlandırılan destek ödemeleridir. İhtiyaç sahipleri, zorlandıkları faturalarını öderken devlet tarafından sağlanan bu desteklerle rahatlayabilmektedirler. Bu yardımlardan faydalanma imkanı her geçen gün artmaktadır ve başvuru işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Elektrik tüketim desteği ve doğalgaz tüketim yardımı için aynı ay içinde ödeme yapma imkanı da sunulmaktadır.

Dar gelirli vatandaşlar, faturalarını ödeyemezken devlet tarafından sunulan destek ödemeleri sayesinde rahat bir nefes alabilmektedirler. Başvuru ekranları aracılığıyla ihtiyaç sahipleri, bu yardımlardan faydalanmak istediklerinde hızlı bir şekilde başvurularını gerçekleştirebilirler. Elektrik tüketim desteği ve doğalgaz tüketim yardımı gibi destek ödemeleri, kolay ve rahat bir şekilde aynı ay içinde ödeme yapma imkanı sağlamaktadır.

FATURA DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI!

Hükümet, ihtiyaç sahibi kişilere doğalgaz ve elektrik tüketim yardımları sağlayacağını açıkladı. Bu yardımlardan yararlanmak isteyenlerin hane gelirleri belirlenecek ve kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır. Ayrıca, doğalgaz desteği almak isteyenlerin doğalgaz hattının olduğu yerlerde ikamet etmeleri gerekmektedir.

Eğer tüm şartları sağlıyorsanız, başvuru işlemlerinizi e-devlet platformu üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Başvuruları yapabileceğiniz diğer bir seçenek ise, ikamet ettiğiniz ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'dır. Başvuru sırasında, T.C kimlik belgeniz ve adınıza kayıtlı olan doğalgaz ve elektrik faturalarınız yanınızda olmalıdır.

Doğalgaz faturası yardımları, en fazla 2.500 TL'ye kadar sağlanacaktır. Elektrik faturası desteği için ise en fazla 250 TL'lik yardım alabilirsiniz. Toplam miktar 2.750 TL'yi aşmamaktadır ve fatura yardımları PTT aracılığıyla ödenecektir.

ING Bank'tan faizsiz kredi imkanı! Bankaya gitmenize gerek yok!
Kiracıların ev sahiplerine sorması gereken 7 çok önemli soru!
2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Geri Dön