11 / 05 / 2024

Yasa arkanızda! Kendi evinizi yapmak için devletten 200 bin TL! Prefabrik evde kaçırılmayacak destek!

Yasa arkanızda! Kendi evinizi yapmak için devletten 200 bin TL! Prefabrik evde kaçırılmayacak destek!

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara devletten destek. 200 bin TL anında cebinizde. İşte detaylar!



Maddi destek olarak prefabrik ve betonarme konut almak isteyenler; Bu desteği ikamet ettikleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından talep etme hakkına sahipler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada prefabrik ev yaptırmayı düşünen kişilerin 150 bin TL, betonarme ev yaptırmayı düşünenlerin 200 bin TL alacağı belirtildi.

PREFABRİK EV YARDIMI NE DEMEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımı adı altında olan prefabrik ev yardımı; Prefabrik evlerin inşaat maliyetlerinin karşılanması için verilen yoksulluk sınırının altındaki konut sakinlerine yönelik bir finansman desteğine denir.

Yardım çerçevesinde 2022 yılında yoksul ve dezavantajlı kişilere toplam 11,5 milyar lira ödeme yapılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahipleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak betonarme ev desteği dahil 200 bin lira destek alabilecek. Ev tamirat ihtiyacını karşılamakta güçlük çekenlere ev tamir yardımı için de 75 bin lira verilecek.

PREFABRİK EV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yoksulluk sınırının altında yaşayan kişiler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gidip, buradan başvuru yapabilirler. Ön başvurular sosyal destek telefonu ALO 183 ya da ALO 144 üzerinden gerçekleştirilir. İhtiyaç sahipleri ön taleplerini T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresini kullanarak e-devlet üzerinden kolayca yapabilirler. Modüler ve betonarme konutlara dair yardım başvuruları için http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-çok-hizmetler-çok-yardim-basvuru-hizmeti internet adresi üzerinden yapabilirler.

PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURUSU NASIL SORGULANIR?

Betonarme veya prefabrik ev desteği talebinin, talep edilen fon tarafından kabul edilip edilmediğini öğrenmek isteyenler, ALO 183 arayıp da gerçekleştirebilirler veyahut ALO 14 Sosyal destek telefonunu arayarak başvuru sonuçlarını öğrenebilirler.

Bu yolların dışında sonuçları e-devlet yoluyla da görüntülenebilir. E-devlet üzerinden prefabrik veya betonarme yardım başvurusu sonuçlarını görmek isteyen dar gelirliler ise http://www.turkiye.gov.tr/ashb-social-yardim-bilgileri internet adresi üzerinden sorgulayabilirler.

2023 zabıta memuru maaşı! Bir zabıta ne kadar maaş alır? İşte yeni başlayan zabıta maaşı!

Garanti, Yapı Kredi, Akbank nakit ihtiyacı olanların imdadına koştu! Anında 35 bin TL elinizde!


Geri Dön