06 / 05 / 2024

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Paketle beraber yastık altındaki altını da sisteme sokmuş olacağız, ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankasına destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek" diye konuştu.



Yastık altındaki altın sisteme girecek

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ekonomi politikalarında uzun vadeli istikrarın öneminin altını çizen Nebati, “Bizim açımızdan önemli olan şu; döviz kurlarının stabil bir şekilde devam etmesi” dedi.

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Gelecek süreçte Türkiye’de finansal piyasalarla ilgili önemli bir paketin açıklanacağına vurgu yapan Bakan Nebati, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu paketle beraber bir tarafı yastık altındaki altını sisteme sokmuş olacağız ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun da karşılığı 250-350 milyar dolar. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankasına destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek. Ama en önemlisi, modelimizin esasını teşkil eden Türk lirasının özendirilmesi noktasında katkı sağlayacak bir enstrüman dahil edildi.”

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödemeler 1 Mart'ta başlıyor!

İstanbul'a tüyler ürperten uyarı: O fay kırıldı kırılacak!

Benzine yeni zam geldi! Zamdan sonra benzin ve motorin fiyatları ne oldu?

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön