06 / 05 / 2024

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Paketle beraber yastık altındaki altını da sisteme sokmuş olacağız, ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankasına destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek" diye konuştu.



Toplam 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmelerin yapıldığını dile getiren Bakan Nebati, yatırımcılarla Türkiye ekonomisinin görünümüyle ilgili değerlendirmelerin paylaşıldığının altını çizdi.

"Türkiye’yi merak ediyorlar model itibariyle, ama Türkiye’yi çok iyi biliyorlar" diye konuşan Bakan Nebati, toplantılar esnasında “Türkiye Ekonomi Modeli”ne ilişkin kapsamlı bilgilerin verildiğine, gelecek dönemle ilgili öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğuna dikkat çekti. 

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Bakan Nebati, Türkiye’nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansı, sağlıklı kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve düşük borçluluğu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta dikkat çeken, önemli potansiyel barındıran gelişmekte olan yıldız bir ülke olduğuna toplantılarda dikkat çekildiğini ifade etti. 

Döviz kurlarında sağlanan istikrar ile beraber ülkedeki enflasyonun geçici olduğuyla ilgili de toplantılarda bilgi paylaşıldığını ifade eden Bakan Nebati, bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin devam ettirilmesinin planlandığını söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön