27 / 04 / 2024

“Yatırım yapmamak hata olur” demişti… Zuckerberg'in aklına uyan zarar etti!

“Yatırım yapmamak hata olur” demişti… Zuckerberg'in aklına uyan zarar etti!

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in önerisiyle sanal evrende yatırım yapanların zarara uğradığı öğrenildi. Metaverse evreninde yatırım önerdiği arsaların değeri yüzde 85’in üzerinde eridi.



Popülerliği giderek artan sanal evrende Facebook’un kurucusu ve Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in büyük kâr getireceğini söyleyerek yatırım önerisinde bulunduğu arsaların değer kaybına uğradığı ortaya çıktı.

Pek çok yatırımcının geçtiğimiz yıl parasını yatırdığı Zuckerberg’in sanal evreni Metaverse’deki arsalar para kazandırmak yerine zarara uğrattı. Zuckerberg’in kârlı yatırım olarak işaret ettiği arsaların değer kaybı yüzde 85’ten fazla oldu.

YATIRIM TAVSİYESİNDE BULUNMUŞTU

Teknoloji alanında başarılı girişimleriyle tanınan Mark Zuckerberg, 2022 yılı Ekim ayında yatırımcılara önerilerde bulunarak, Metaverse evreninin gelecek için büyük çaplı ve önemli bir yatırım olacağı konusunda düşüncelerini paylaştı.

“Yatırım yapmamak hata olur” demişti… Zuckerberg in aklına uyan zarar etti!

Kâr beklentisinin zarar riskiyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Bilişim Hukukçusu Mehmet Ali Köksal ise,  bu tür ortamlarda yatırım yapmamak, eğer yapılırsa da modayı takip etmek yerine bilinçli davranmak gerektiğine dikkat çekti.

 


Geri Dön