05 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yatırımcılar dikkat! Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında gündemden düşmeyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,51 artışla 4.840,44 puandan başladı.



Aktarılan detaylara göre, borç limitinin artırılması durumunda ABD'de hazinenin 3. çeyrek sonuna kadar yaklaşık olarak 1 trilyon dolarlık tahvil satmasının beklendiğini dile getiren analistler, söz konusu bu ihtimalin, piyasalarda likidite sıkıntısı çıkarabileceği endişesinin güçlendiğini kaydetti.

Yine verilen bilgiye göre, diğer bir taraftan cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 60 ihtimalle 25 baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülürken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin bugünkü sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında yer alıyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Ayrıca yurt içinde de yeni ekonomi yönetimine ilişkin ipuçları yakından takip ediliyor.

Önemli detaylara değinen analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında da Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile ABD'de konut fiyat endeksi, tüketici güven endeksi ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.860 ve 5.000 seviyelerinin direnç, 4.750 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.

DOLARDA YÖN AŞAĞI MI, YUKARI MI? 

Gündemden düşmeye dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 20,09 lira seviyelerinde bulunurken, yeni günü 20.22 TL  ile açtı.  Dolar kuru, bugün Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 20,4220 Türk Lirası'na kadar yükselirken; gün içinde en düşük 19,8420 TL seviyesine indi. 

Aile destek ödemeleri bitiyor diye sakın üzülmeyin şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Marmara depreminin eli kulağında: Minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olacak! Uzman isim yine korkuttu!

3 bankada peş peşe çok büyük deprem! Ziraat, Akbank, Garanti resmen açıkladı! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön