Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar/TL yeni haftanın dördüncü işlem gününde, güne yükselişle başladı ve 8,52 seviyelerinde işlem görüyor.

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar/TL, dün 8,4, en yüksek 8,49 seviyelerini gördü. Dolar kuru günü günü bir önceki kapanışın yüzde 0,18 değer  üzerinde 8,44 liradan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 27-28 Temmuz'da gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarının bu yıl varlık alımlarının azaltılabileceği ihtimalini artırması, doların diğer ülke para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oldu. Dolar endeksi, üst üste yükselişini 4. işlem gününe taşırken, 93,5 ile 9,5 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başladı ve bir önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 8,52 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre avro/TL yüzde 0,5 yükselerek 9,94 liradan, sterlin/TL ise yüzde 0,4 değer kazancıyla 11,67 liradan satışa sunuluyor.

Fed kararının ardından önemli destek seviyesi olan 1,17'nin altına düşen euro/dolar paritesi, bugün Kasım 2020'den bu yana en düşük seviyesi olan 1,1666'yı gördükten sonra yüzde 0,3 düşüşle 1,1677'de sabitlendi.

Analistler, yatırımcıların önümüzdeki dönemde varlık alımlarını azaltmak için atacakları ilk adımın zamanlamasına ve büyüklüğüne odaklandıklarını, bu bağlamda ay sonunda yapılacak Jackson Hole toplantısının öneminin arttığını belirttiler.

Dolar/TL yükselişe geçti!