Arsa ve Arazi

Yatırımcılar dikkat! Uzmanı bu şehirde yüzde 100 kar sağlayabileceğiniz arazi bölgelerini açıkladı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Konya’da yüzde 100 kar sağlayabileceğiniz arazi bölgelerini açıkladı.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu resmi verilere göre bu sene konut dışı gayrimenkul satışları kayıtlara 963 bin 718 şeklinde geçti. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalar yapan gayrimenkul uzmanları, konut dışı satışlardaki düşüşü alım fırsatı şeklinde değerlendirirken pek çok kişi de hangi bölgelere yatırım yapması gerektiği ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. 

Yatırımların arsa ve arazilere kaydığı şu günlerde Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı https://x.com/ToksEmlakCeyda üzerinden yaptığı paylaşımda Konya’da yüzde 100 kar sağlayabileceğiniz arazi bölgelerini açıkladı.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk’un paylaşımı şu şekilde:

KONYADA YÜZDE 100 KAR SAĞLAYABİLECEĞİNİZ ARAZİ BÖLGELERİ!

Sizler için detaylı olarak araştırdım ve hazırladım.

İyi okumalar

Konya şehrinin avantajları;   

DEPREM RİSKİ YOK!
Zemin itibari ile en az riskli olan şehrimizdir. Konumu sebebiyle depremden en az etkilenen şehrimiz. 

GELİŞEN SANAYİ !
Sanayi konusunda Selçuklu ilçesi bayrağı taşırken, ek olarak  Akşehir  Beyşehir , Çumra ,  Ereğli ,  Kulu  , Seydişehir , Ilgın ,  Sarayönü gibi ilçelerde de sanayi hızla gelişmektedir.   

ULAŞIM !

Ankara 263km

Antalya 302km
Konya, Türkiye’nin ana karayollarının kesişim noktasında bulunuyor. Buna ek olarak hızlı tren ile ulaşım da oldukça pratik. 

HUZURLU YAŞAM ! 
Konya'nın en huzurlu yerlerinden birisi olan ilçe  Meram. Zaten genellikle bu bölgede de iş adamları yaşıyor. Asıl özelliği ise ; hem izole hem de şehir merkezine yakın olmasıdır.


Hangi ilçelerden arazi almalısınız? 

Selçuklu, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Akşehir ve Beyşehir en mantıklı ilçeler.

Bu ilçelerden alınacak araziler size yüksek karlar sağlayabilir !  

Ancak arazi alırken doğru yerde doğru fiyatla alım yapmanız önemli. 

Bunun için de mutlaka bir uzman yardımı almanızı öneririm.

Bahsettiğimiz ilçeleri detaylıca inceleyelim;

Selçuklu: 
Konya'nın sanayi merkezi olan ilçe, tarım ve hayvancılıkta önemli potansiyele sahip. Sanayi yoğunluğu nedeniyle konut arzı sıkıntısı yaşanan ilçede, geniş ve uygun fiyatlı araziler yatırım için değerlendirilebilir. Ortalama arsa m² birim fiyatı 1.040 TL.

Kulu: 
Tarım ve hayvancılık ilçenin temel geçim kaynağı. Yakında kurulacak OSB ile arsa fiyatları 4-5 kat artabilir, şu an m² birim fiyatı 548 TL. Orta ve uzun vadeli yatırım için uygun fırsatlar sunmaktadır.

Sarayönü:
İlçede tarım faaliyetleri yoğunlukta, özellikle nohut, mercimek ve ayçiçeği yetiştiriliyor. Gıda odaklı bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulabilir. Arsa yatırımı için Sarayönü OSB, gelişmekte olan bir alan, m² birim fiyatı 503 TL.

Seydişehir:
Tarım ve sanayi potansiyeli ile öne çıkan gelişmeye açık bir ilçe. Şeker pancarı ve haşhaş üretiminde önemli bir paya sahip ve organik tarım faaliyetleri giderek artıyor. Metal ve gıda sanayisi ön planda. Seydişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gelişmeye açık olup, bölgede arsa m² birim fiyatı şu an 495 TL.

Akşehir:
İlçe tarımda özellikle kiraz ve haşhaş üretimiyle öne çıkıyor. İmalat sanayisinde sektörel çeşitliliği ve rekabet gücü yüksek, aynı zamanda turizm potansiyeli ve tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. İlçede arsa m² birim fiyatı 615 TL.

Beyşehir:
İlçe mermer ve su ürünleri üretiminde zengin kaynaklara sahip. Beyşehir Gölü’nün çevresi, eko-turizm açısından büyük bir potansiyel taşırken, tarihi yapılarıyla da turizm açısından değerli bir nokta. Organize Sanayi Bölgesi gelişmekte ortalama arsa m² birim fiyatı 330 TL/m² civarında.


 

Yüksek faiz nedeniyle Türkiye’de konut yatırımı yapamayan Türkler KKTC’ye yöneldi!

Belediyeler, 2 ilde konut ve arazi satıyor. Bu tarihlere dikkat!

Mağdur ev sahibinden uzayan davalara çözüm çağrısı: Dava dosyaları diğer illere aktarılsın, 2-3 yıl beklemeyelim!