03 / 05 / 2024

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

İktidar serbest bölgeye gelen yatırımcılara birçok başlıkta destek veriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de 7 serbest bölgeye tahsisi gerçekleştirilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 milyon TL olduğunu duyurdu.



ENVANTER ÇALIŞMASI SON BULDU

Bakan Muş, taşınmazlara ilişkin işlemlerin titizlikle sürdürüldüğünün altını çizerek, "Arazi mülkiyeti Hazine'ye ait olan 7 serbest bölgede yer alan taşınmaza ilişkin işlemlerinin tamamlanması, fiili envanterin oluşturulabilmesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce Bakanlığımıza tahsis işlemlerinin sonuçlandırılması bekleniyor. Antalya, İstanbul İhtisas ve Samsun Serbest Bölgeleri'nde tüm taşınmazların tahsisi yapılmış olup muhasebeleştirme işlemleri ve envanter çalışması tamamlandı. Ege, Mersin, Adana-Yumurtalık, Kocaeli Serbest Bölgeleri'nde de tahsisi yapılmayan taşınmazların işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin Milli Emlak ile Çevre Bakanlığı il müdürlükleri nezdinde takip ediliyor" dedi.

Yatırımcılara Hazine den 10.6 milyar TL lik arazi desteği müjdesi!

20 SENE YÜZDE 40 UYGULANACAK

Serbest bölgelerde kiraya verilecek Hazine taşınmazlarına yönelikte de düzenlemeye gidildi. İlk olacak şekilde faaliyete geçecek serbest bölgedeki Hazine taşınmazının kiraya verilmesi halinde, kirayı tahsil eden bölge kurucu ve işleticisinin kira tutarının özel hesaba aktarılması gereken oran 20 yıllık zamanla yüzde 40 uygulanacak. Yatırım ve istihdamın teşviki dahilinde önümüzdeki senenin sonuna kadar 60 milyon yüzölçümlü Hazine taşınmazının arzı yapılacak.


Geri Dön