03 / 05 / 2024

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

İktidar serbest bölgeye gelen yatırımcılara birçok başlıkta destek veriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de 7 serbest bölgeye tahsisi gerçekleştirilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 milyon TL olduğunu duyurdu.



49 SENE BEDELSİZ ARSA DESTEĞİ SAĞLANACAK

Yatırımların desteklenmesine yönelik Hazineye ait taşınmazların  hayvancılık,eğitim, tarım, turizm ve diğer amaçlı yatırımların teşviki doğrultusunda kullandırılması olanak verilecek. Önümüzdeki senenin sonuna kadar toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazının arzı yapılacak. Turizm yatırımlarını desteklemeye yönelik 164 turizm tesisinin irtifak hakkı da 49 yıl süreliğine uzatıldı.

Yatırımcılara Hazine den 10.6 milyar TL lik arazi desteği müjdesi!

Hazine taşınmazlarında üretim gerçekleştiren çiftçilere de kolaylık veriliyor. Hazineye ait tarım arazilerinin ecrimisil tutanakları kullanılması yerine kira sözleşmesiyle kullanımı yapılıyor. Hazineye ait tarım arazileri kullanıcılarına 10 yıla kadar doğrudan kiraya veriliyor ve kira bedelleri cari sene için belirlenen ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden hesaplanıyor.

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri


Geri Dön