21 / 05 / 2024

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Dolar ve altının hızlı yükselişi sonrası alım satım işlemlerinde makas farkı açıldı. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar altın ve dolara endeksli kripto paralara yöneldi. 



Dolar/TL hafta başından bu güne devam ettirdiği yükseliş eğrisini sürdürerek 23,3 bandını aşarken, gram altın bu artışının da desteğiyle 1.450 liranın üzerine tırmandı. Bu durumun, hem farklı satış kanallarındaki hem de alış ve satış arasındaki makasın açılmasını beraberinde getirdiğine dikkat çeken Block Earner’ın Türkiye Operasyon Müdürü Emrah Karadere, açılan makas aralığı, bazı yatırımcıları altını blok zincirine taşıyan PAX Gold’a (PAXG) ve dolara endeksli USD Coin’e (USDC) yönlendirdiğini belirtti.

Cumartesi, Pazar günleri dahi güvenle işlem yapabilen kullanıcıların piyasalar kapalıyken de aktif olarak, hareketliliklerden anlık bir biçimde faydalanabildiklerine vurgu yapan Karadere, “USDT, PAXG ve USDC, dolar ve altın yatırımını blok zincirinin güvenliğiyle buluşturuyor." dedi.

Karadere, 7 gün 24 saat güncel piyasa rakamlarını kullanan Block Earner kullanıcıları, al-sat fiyatları arasındaki farktan etkilenmeden tasarruflarını gerçek dünyada karşılığı bulunan bu varlıklarla değerlendirebildiklerini söyledi.

Karadere, içsel değeri olan bu varlıklara blok zincirinde yatırım yapanlar, külfetli işlem ücretlerinden ve bu varlıkların saklama maliyetlerinden de korunduğunu ifade ederek, "Yatırımcılara diledikleri zaman, kullanıcı dostu bir ara yüz üzerinden alım satım olanağı sunuyoruz" diye belirtti.  DeFi hesabına birkaç adımlık geçişle kullanıcılara USDC yatırımları üzerinden tasarruf elde edebilme olanağı da sağladıklarını söyleyen Karadere, "Bu süreç 3 adımda tamamlanıyor" diye kaydetti.

Otomotiv sektöründe yeni fırsatçılık: 'sıra parası'

Gram altında yeni rekor! Roket gibi fırladı! Yastık altındaki altınlar kabardıkça kabardı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön