29 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğine işaret etti.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğine işaret etti.


Başbakan Binali Yıldırım, bir yandan meydanlarda demokrasi nöbetinin sürdüğüne, diğer yandan hayatın devam ettiğine dikkati çekerek, yoğun bir çalışma temposu içinde bulunduklarını belirtti.


"15 Temmuz'a göre daha fazla çalışacağız"


"15 Temmuz'a göre daha fazla çalışacağız, ülkemiz üzerinde oyun kuranların oyununu boşa çıkartacağız." diyen Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile faydalı görüşmeler yaptıklarını, OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnameler hakkında bilgiler verdiklerini kaydetti. 


Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı kabul ettiğini anımsatan Başbakan Yıldırım, "Avrupalı dostlarımızın kendi değerlerine yabancılaşmaması gerektiğini özellikle ifade ettik. Darbe girişimine karşı Avrupa Birliği'nden yükselen cılız kınama tonlarına özellikle vurgu yaptık. 'Türkiye'deki gelişmeleri yerinde görmeye geldiğini' ve 'anlattıklarımızdan çok ama çok etkilendiğini' söyledi." dedi.


Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 365 oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geldiğini, iş dünyasının sorunlarını görüştüklerini, Genelkurmay Başkanlığını ziyaret ettiğini, Lefkoşa'da düzenlenen demokrasi mitingine telekonferans ile katıldığını, darbe teşebbüsünde yoğun çatışmaların yaşandığı Çengelköy Polis Merkezi'ni ve Çengelköy'de şehit düşen vatandaşların evlerini ziyaret ettiğini anlattı. 


Yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son hazırlıkları da yerinde gördüklerini aktaran Başbakan Yıldırım, köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğine işaret etti.


Türkiye'nin itibarı ve gücü için tüm enerjileriyle çalıştıklarını, Türkiye'nin dostlarını artırmaya devam ettiklerini belirten Yıldırım, "Türkiye'nin dostluğu herkes için hayati derecede önemlidir." diye konuştu.


Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin önünde açılan çok daha büyük, yeni kapılar olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanlar ve geniş bir işadamı heyetiyle Rusya'ya günübirlik ziyaret gerçekleştirdiğini, enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme birçok alanda kapsamlı görüşmeler yapacağını bildirdi.


Yıldırım, ziyaret esnasında Suriye başta olmak üzere, bölgesel sorunların da çok daha dikkatli şekilde ele alınacağını belirtti. 


AA


Geri Dön