01 / 05 / 2024

Yaylalardaki izinsiz 114 bina Ramazan'dan sonra yıkacak!

Yaylalardaki izinsiz 114 bina Ramazan'dan sonra yıkacak!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yaylalardaki yapılarla ilgili konuştu. Şahin, 'Ben 17 Ağustos 2011 yılından itibaren yaylalara bina yapılmaması konusunda bütün muhtarlıkları uyartırdım. İzinsiz 114 binayı Ramazan'dan sonra yıkacağız' dedi...



Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Yaylalarda nerelerde binaların yapılacağından bir komisyon marifetiyle belli olacak. Ben 17 Ağustos 2011 yılından itibaren yaylalara bina yapılmaması konusunda bütün muhtarlıkları uyartırdım. Ama buna rağmen hala izinsiz kaçak şekilde binalar yapılıyor. Şu anda elimizde jandarmamızın tespit ettiği 114 tane bina var bu şekilde. Ben acıyorum ve üzülüyorum. Ramazan'dan sonra bunları yıkacağız." dedi.


Giresun Kulakkaya, Erimez yol güzergahında bulunan ve bir çok efsaneye konu olan 'Gelinkayası Projesi'ni tanıtan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, bu mevkiinin turizme kazandırılacağını söyledi. Vali Şahin, "Bu alanı mesire alanı olarak düzenleyeceğiz. Buranın manzarası, efsanesi ve çevresinin düzenlenmesi ziyaretçileri kendisine çekecektir. Bununla ilgili hazırladığımız projenin çok yakında çalışmaları başlatılacaktır." diye konuştu.


Giresun'un yaylalar vilayeti olduğunu anlatan Şahin, şu anda şehre kayıtlı 487 yayla olduğunu kaydetti. Şahin şöyle devam etti: "Bu yaylalarımızı turizme kazandırmak adına başlattığımız çalışmalar sürmektedir. Yine daha önce talimat verdiğimiz yaylalarımızda dış cephelerini ahşapla kaplatmayan ve Melikoğlu obasıyla birlikte yaklaşık 80 ev sahiplerine de cezai işlem yoldadır. Çünkü yaylalarımızda bir düzen bir bakım olmalıdır. Bunun yanı sıra bütün yaylalarımızın havadan çekilen fotoğraflarından yararlanarak yaylaların imar planları elde edilecektir. İmar planları çıkartılmış bu yaylalarımızda hak sahiplerinin nereye nasıl konaklama alanı yapılacağı belirlenecek ve hiç kimse gelişi güzel yapılaşmada bulunamayacaktır." 


Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Taşı alarak yolu genişletiyoruz. Alınan taşı kırıp asfalt malzemesi yapıyoruz ve böylece bir taşla iki kuş vuruyor. Önümüzdeki sene burasının sıcak asfaltın aynısını yapacağız ve buraya ulaşımın son derece kolay olmasını sağlayacağız. Ulaşım sağlandığında ise, 35- 40 dakika da Giresun dan Kulakkaya yaylasına ulaşabilecek. İnşallah yol çizgilerini de çizip Giresunlarının hizmetine sunacağız. Yollarda tam yapıldığında burası bir cazibe merkezi yapacağız.


Vali Şahin, "Yaylalarda nerelerde binaların yapılacağından bir komisyon marifetiyle belli olacak. Özel tespitler yapılacak. Her kaç bin yaylaya kaç hane sahip edecek. Bunlar bütün yayaların binde beşine müsaade edilir ki. Biz de büyük rakam tutuyor. Tabi ki biz plan yaparken mevcut olan binaların iyileştirme yöntemine giderek, bir kısmını yıkarak. Bir kısmını da iyileştirerek bu düzenlemeyi yapacağız. Ben 17 Ağustos 2011 yılından itibaren yaylalara bina yapılmaması konusunda bütün muhtarlıkları uyartırdım. Bütün muhtarlıklarda nasıl bir bina yapılır diye bir metin hazırlardık ve her muhtarlıklara astırdık. Yani köylüler bunu biliyor. Ama buna rağmen hala izinsiz kaçak şekilde binalar yapılıyor. Çünkü kendilerinin değil. O yer başkasının. O dağda senin de hakkın var. Benimde hakkım var. Onun orada bina yapması yerinde değil. Bayramdan sonra şuanda elimizde jandarmamızın tespit ettiği var. Özel idaremizin memurlarıyla birlikte tek tek dolaşılıyor. 114 tane bina var bu şekilde. Ben acıyorum ve üzülüyorum. Bu Ramazanda dokunmuyoruz ama Ramazan dan sonra bunları yıkacağız." şeklinde konuştu.


Vali Şahin, toplantıdan sonra Kulakkaya yaylasında basın mensuplarıyla iftar yemeğine katıldı. 


Time Türk


Geri Dön