04 / 07 / 2024

Yazın doğru araç bakımı maddi hasarlara engel oluyor; İşte yapılması gerekenler

Yazın doğru araç bakımı maddi hasarlara engel oluyor; İşte yapılması gerekenler

Maddi hasarlara neden olacak kötü sonuçlarla karşılaşmamak için araçlarımızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmamız büyük önem taşıyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte araç bakımında nelere dikkat etmeliyiz. İşte detaylar...



Özellikle yaz aylarında sıcak havalarda konforlu sürüş için klimalar daha da önemli hale geliyor. Yapılacak olan klima bakımı ile araç sürücüleri yazı tertemiz karşılayabilir. Klima filtreleri, toz, polen ve diğer kirleticileri filtreleyerek araç içerisindeki hava kalitesini yükseltiyor. Diğer yandan temizleme işleminin ardından, araçların soğutma sistemi performansı yükseliyor, sürüş sırasında arabanının iç sıcaklığı da daha hızlı ve etkili bir şekilde düşüyor. Ayrıca klima bakımı, insan sağlığı için de oldukça önemli. Özellikle alerji, astım gibi kronik hastalıkları olanlar, bebekler ve çocuklar bu durumdan daha çok etkileniyor. Sistemin ömrünü uzatan düzenli klima bakımı ile küf ve mantar gibi zararlı organizmaların büyümesinin önüne geçilerek arabanın iç sağlığı da korunmuş oluyor. 

Araç sahipleri, düzenli araç bakımının önemini ve potansiyel maddi hasarları önleyici etkisini unutmamalıdır. Bu nedenle, bakımlar eksiksiz ve düzenli yapılmalıdır.

2023 Toyota Corolla fiyatları resmen çıldırmış durumda; Toyota'dan Mayıs ayına özel bir sürpriz

Ve otomobil piyasasında tüm dengeleri değiştirecek o tarih belli oldu; 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de

Volvo XC60 Recharge 2023 fiyat listesini görenler gözlerine inanamadı!


Geri Dön