17 / 05 / 2024

Yem fiyatları aldı başını gidiyor! Yetiştiriciler kara kara düşünüyor

Yem fiyatları aldı başını gidiyor! Yetiştiriciler kara kara düşünüyor

Döviz kurundaki yükselişten dolayı, son günlerde yeme iki kez zam uygulandı. Süt yeminin çuval fiyatı 450 TL'ye erişti. Besiciler gerek kendilerini gerekse de yem sektörünü Kurban Bayramı bitiminde çok daha kötü günlerin beklediğini ifade etti.



YEME 1 BUÇUK SENE İÇİNDE YÜZDE 100'E VARAN ZAM

2021 senesinin Aralık ayında Konya'da süt yemi, ortalama 230-240 TL'den satılıyordu. 1 buçuk senelik zaman zarfı içinde yem fiyatı yüzde 100'e yakın bir seviyede yükseldi. Bugün ise süt yeminin fiyatı 432 TL'yi gördü.

Yem fiyatları aldı başını gidiyor! Yetiştiriciler kara kara düşünüyor

YEME AZ ZAM GELDİ, TALEP OLSAYDI DAHA FAZLA GELİRDİ

Emtia da düşüş olduğunu, kur yükselişinin emtianın önüne geçtiğini ifade eden Besici M. Akif Soylu da şöyle konuştu: “Arpa, buğday taban alım fiyatı açıklandı. Fiyata uyan yok. Fiyatlar, piyasada daha düşük. Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) alım yapmıyor. 2 senelik ürün var depolarda. Yeme zam geldi ama az. Talep olsaydı, bugün yeme 50-60 TL'lik zamları konuşuyorduk. Son zamlar, kurdaki hareketlilikten kaynaklı zamlar. Besi yemi şu an besi yemi peşin en ucuz 330, süt yemi de nakit 450 TL. Yem sektöründe Kurban Bayramı hareketliliği var. Yemciyi de besiciyi de asıl Kurban Bayramı sonrası kötü zamanlar bekliyor.”

Bim'de Kağıt Havlu 56,75 TL, 5 Kg Un 44,50 TL, Yemeli Peynir Çeşitleri 37,50 TL'ye geriledi 

Garanti BBVA durmak bilmiyor! Yeni kampanya akılları baştan alacak

Bu indirim unutulmayacak! Migros'ta tuvalet kağıdına büyük indirim yapıldı! 

Geri Dön