18 / 05 / 2024

Yemek kartı marketlerde geçiyor mu? Yemek kartları markette kullanılmayacak mı?

 Yemek kartı marketlerde geçiyor mu? Yemek kartları markette kullanılmayacak mı?

Yemek kartlarının marketlerde kullanılıp kullanılmayacağına dair sorulan sorulara Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade yanıt verdi. İşte detaylar!



Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine dair şunları söyledi; "Yemek kartlarında değişen herhangi bir şey yok. Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması konusu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu bağlamda 1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir."

HALK BANKASI 100.000 TL’YE NE KADAR FAİZ VERİYOR?

 Bireysel tüm nakit ihtiyaçlarının karşılanması için aylık yüzde 1,94 faiz oranı ve her bütçeye uygun geri ödeme imkanları ile 36 ay vadeli krediyi Halkbank' tan alabilirsiniz. İstenildiği zaman da 100.000 TL'ye kadar krediyi aylık yüzde 1,94 faiz oranı ile tahsis ücretli ya da aylık yüzde 1,69 faiz oranı ile tahsis ücretsiz olarak kullanılabilir.

HALK BANKASI DEVLET DESTEKLİ KREDİ VERİYOR MU?

Halk bankası kredi başvurusuna dair detaylar araştırılmaktadır.  22 Ekim 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan karardan sonra vatandaşlar başvuruların nasıl ve nereden yapıldığını araştırmaktadır. Halk Bankası tarafından verilen faizsiz kredi başvuruları başladı. Yüzde 100 faiz indirimli 300 bin TL’ye kadar krediye başvurmak isteyen kişiler, 35 yaşından küçük kişilerin, Halk Bankası şubelerine gitmesi ya da resmi internet sitesi üzerinden başvurmaları istenmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati konu ile ilgili şu açıklama şu şekildedir;

"Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını gidermek için 60 ay vade olanağı ve yüzde 7,5'lik faiz oranıyla Halkbank sayesinde kullanılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi. Bu şekilde genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL'den 300 bin TL'ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e yükseltilmiştir.”

Halkbank GES başvuru nasıl yapılır? Halkbankası devlet destekli kredi veriyor mu?

KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön