27 / 04 / 2024

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!



Deprem riski sorgulamak isteyen vatandaşlar e-Devlet deprem riski sorgulama ekranını araştırmaya başladı. Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle tekrardan yüzleşen Türkiye'de 6 Şubat'tan sonra araştırmalar hızlandı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 iki şiddetli Kahramanmaraş depremi sonrası gündeme geldi. Deprem Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Mersin, Adana, Adıyaman'da da etkili olunca yıkımın büyüklüğünde ortaya çıktı.

Yaşanan depremden sonra vatandaşlar "evimin altından fay hattı geçiyor mu" sorusuna yanıt aramaya başladı.

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU? FAY HATTI SORGULAMA EKRANI

Bu linke tıklayarak deprem fay hattına ulaşabilirsiniz. Faylar sekmesini seçerek ve Depremler sekmesinden ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde yer alan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay hattın geçtiğini inceleyebilirsiniz.

Takvim'de yer alan detaylara göre, yaşadığınız yerin deprem riskini ve fay hatlarını sorgulamak için E-Devlet sistemine giriş yaparak Deprem Haritası Sorgulama sayfasından aktif fay hatlarını inceleyebilirsiniz. Öte yandan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden de fay hatlarını görüntülemek mümkün.

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

TÜRKİYE'DE İKİNCİ DERECE DEPREM RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Kahramanmaraş, Bitlis, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Afyon, Antalya, Kars, Batman, Erzurum, Ardahan, Elazığ, Iğdır, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Çankırı, Malatya, Ağrı, Kütahya, Uşak ve Çorum.

TÜRKİYE'DE BİRİNCİ DERECE DEPREM RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli, Balıkesir, Isparta, Bursa, Uşak, Bilecik Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Kırşehir, Karabük, Bolu, Hatay, Bartın, Tokat, Çankırı, Çanakkale, Amasya, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Osmaniye, Hakkari, Kırıkkale ve Siirt.

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Tekirdağ, Antalya, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Artvin, Giresun, Şanlıurfa, Samsun, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Sivas, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Çorum, Konya, Yozgat, Ankara, Mersin ve Nevşehir.

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu 4'üncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Adana, Edirne, Niğde, Nevşehir, Konya, Aksaray ve Karaman'dır.

KPSS 60 puanla memur alımı yapılacak! O belediye memur olmak isteyenlere müjdeyi verdi! Hemen başvurun!

Akaryakıt alacaklar dikkat! 125 TL'lik bu son dakika fırsatını kaçırmayın!

Kuyaş'tan ABD'ye 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi! Resmen düğmeye basıldı!


Geri Dön