05 / 05 / 2024

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

Milyonlarca çalışan tarafından kullanılan yemek kartları kalkacak mı? Yemek paraları nakit mi verilecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yemek bedeli vergi istisnası kapsamında yemek kartı zorunluluğu kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırdıklarını belirterek, nakden ödenen yemek bedelinin vergi istisnası kapsamına gireceğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartı zorunluluğu kaldırılması hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati açıklamalar yapmıştı.

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

YEMEK KARTLARI KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği törende yemek kartları ve çalışanların yemek ücretleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada ilk müjdelerinin hemen her üyemizi ilgilendiren çalışanlara ödenen yemek ücretlerinin vergi istisna rakamının ve yönteminin değiştirilmesiyle ilgili olduğunu dile getirerek, Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan, 51 liraya çıkardıklarını ve yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar belirleyeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca lave bir yenilik olarak yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırdıklarını kaydederek, artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarlarının da vergi istisnası kapsamına gireceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlandığını, işverenlerin üzerinden de işlem maliyetini kaldırmış oldurduklarını kaydetti.

Meclise gelecek olan torba yasa içerisinde yemek kartları yerine nakit olarak ödeme de bulunuyor. Günlük 51 TL'ye kadar olan yemek bedellerinin nakit olarak verilmesi durumunda ve 1.000 TL'ye kadar elektrik-doğalgaz desteği verilmesi durumunda vergi indirim yapılması da düzenlemedeki maddeler arasında yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön