25 / 05 / 2024

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

Milyonlarca çalışan tarafından kullanılan yemek kartları kalkacak mı? Yemek paraları nakit mi verilecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...



YEMEK KARTI KULLANMA ZORULULUĞU KALKIYOR MU?

Sözcü'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2. Türkiye Çiftçi Zirvesi”nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, toplumun farklı kesimlerine verdikleri, çeşitli desteklere yenilerini de eklemeye devam ettiklerini kaydederek, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ücretli çalışanlara yönelik yeni bir müjdedini açıkladığını söyledi. 

Bakan Nureddin Nebati, geçtiğimiz Temmuz'da bir ara düzenleme yaparak çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardıklarını kaydederek, yıl sonunda da yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar güncelleyeceklerini söyledi. Bakan Nebati, şimdi de güncel bir düzenlemeyle yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırdıklarını kaydederek, çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarlarını da bundan böyle vergi istisnası kapsamına alacaklarını müjdeledi.

Yemek kartlarında son dakika şoku! Çalışanlar dikkat! Yemek kartları kalkıyor mu, paralar nakit mi verilecek?

YEMEK BEDELİ VERGİ İSTİSNASI NE DEMEK? 

7 Temmuz 2022 tarihli 31890 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 193 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği uyarınca, bu yıl için gelir vergisinden istisna tutulacak günlük yemek bedelidir. 2022 yılı için yemek bedeli 55,08 TL (51 TL+KDV %8) olarak belirlendi.

 

Altının Efendisi İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi! 1 gram bile altını olanlar dikkat! Resetleme başladı!

Emekli promosyonlarında son dakika depremi! SGK açıkladı, duyan inanamadı! Ziraat, Halkbank Vakıfbank'tan en az 5 bin TL

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön